NBA večer u znaku sjajnog Damiana Lillarda
FOTO: EPA

Nestvarna partija

NBA večer u znaku sjajnog Damiana Lillarda

S. Grebović

Sinoć je u NBA ligi odigrano svega pet mečeva, a domaći su uglavnom opravdali uloge favorita.

Blazersi mogu i bez Nurkića. Sinoć je ekipa Terryja Stottsa na svom parketu uspjela tijesno da savlada New York Knickse (116:113).

Domaći su poluvrijeme završili sa prednošću od 20 poena, ali je malo nedostajalo da u nastavku istu prokockaju. Knicksi su topili njihovu prednost iz minuta u minut, no do kraja nisu ipak uspjeli da ih rezultatski sustignu.

Portland je praktički sam do pobjede vodio njihov play Damian Lillard koji je 'sasuo' čak 39 poena, a dodao je i osam asistencija te pet skokova. Kakvu takvu pomoć imao je jedino u Simonsu koji je dao 16 koševa.

Na drugoj strani dobru je partiju pružio Immanuel Quickley sa 31 ubačajem.

Boston je u svom TD Gardenu zaledio Cavalierse na skoro minus 40. Bilo je 141:103.

Domaći su već u prvoj dionici, koju su dobili sa 38:21, rješili pitanje pobjednika. Do kraja su samo povećavali svoju prednost koja je u nekim momentima prelazila 40 poena.

Najefikasniji kod Celticsa bili su Brown sa 33, te Walker sa 21 poenom.

U ostalim mečevima Milwaukee Bucksi su savladali Atlanta Hawkse sa 129:115, Charlotte je bio bolji od Orlanda (107:104), dok je San Antonio nadigrao Washington (121:101).

Top Komentari

Babuka1
Sasuo je i onaj Hayward isto toliko poena... po naslovu sam konto da je frajer barem 60 metno..
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti