Skoro kao Bolt: Radonjić prilikom postizanja gola trčao 37 km/h!
Foto: EPA

Nestvaran podatak

Skoro kao Bolt: Radonjić prilikom postizanja gola trčao 37 km/h!

S. Grebović

Ekipu Marseillelea poraza od Monaca nije spasio ni fenomenalni gol srbijanskog internacionalca Nemanje Radonjića o kojem će se zadugo pričati.

Reprezentativac Srbije je doveo ekipu sa Veledromea u vodstvo u 12. minuti kada je superbrzim sprintom utekao odbrani Monaca i matirao golmana Lecomtea.

Precizni francuski statističari izračunali su da je Radonjić prilikom postizanja gola dostigao nevjerovatnu brzinu od 37km/h!

Prije dvije godine je u dresu Marseillelea imao sprint od 34 km/h, a očigledno da je sada podigao ljestvicu na veći nivo.

Impresivan je i podatak da je prosječna brzina najbržeg čovjeka planete Useina Bolta iznosila 37,58 kilometara na sat, a najveća brzina koju je Jamajčanin dostigao bila 44,72 kilometara na sat.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, ni ovaj 'Boltovski' gol Radonjića nije pomogao očajnom Marseilleleu koji je doživio i četvrti vezani poraz.

Monaco je na kraju golovima Maripana, Tchouamenija i Jovetića slavio rezultatom 3:1.

Top Komentari

Twista
Ovdje su se neki parametri pobrkali, ako ke trcao 37, to je najbrze ikada u fudbalu, a meni to nije izgledalo tako. Ali ok, mozda se varam...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi