"Torres mi je slomio srce"

Steven Gerrard o najboljim danima karijere

"Torres mi je slomio srce"

E. Škorić

Steven Gerrard, danas trener Glasgow Rangersa i bivša ikona Liverpoola, priznao je da mu je Fernando Torres "slomio srce".

Gerrard otkriva da je imao poseban odnos s Torresom, ali nakon što je Španac odlučio da pređe u Chelsea, bivši reprezentativac Engleske je bio utučen.

"Ako me pitate ko je neprestano iz dana u dan bio najbolji igrač, Luis Suarez je bio životinja, ali moje najbolje godine bile su uz Fernanda Torresa zbog onoga što sam osjećao. Nisam igrao dovoljno s Torresom jer je otišao u Chelsea i to mi je slomilo srce", priznao je Gerrard.

"Bio sam jako tužan kad je otišao. U to smo vrijeme radili kako bismo što bliže najboljim klubovima. Kad je Torres bio ovdje, postigao sam mnoge golove i bio sam na vrhuncu karijere, osjećao sam se fantastično. Shvaćam da je situacija kod svih drugačija, ljudi imaju drugačije snove i biraju svoj put. Nisu svi gradski dečki koji vole klub, ali me ionako boli kad neko ode. Pokušao sam uvjeriti njegovog agenta da ostane, ali nisam mogao ništa napraviti".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon toliko godina i raznih igrača s kojima je igrao, Gerrard o Suarezu i Torresu priča s posebnim riječima.

"Razlog što tako pričam o njima dvojici je zato što sa bio na vrhuncu forme. Da, igrao sam i s Fowlerom, ali sam t ada bio vrlo mlad i još zelen. Igrao sam i sa Owenom, ali tu sam bio često povrijeđen i nisam bio u najboljim godinama. S Torresom i Suarezom je to bio savršen trenutak, još više s Torresom. Tih godina sam osjećao da smo mogli da igramo protiv bilo koga. Nije me bilo briga ko nam je protivnik dok smo bili zajedno na terenu", istakao je Englez.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dadopd
Strasan igrac bio dok je igrao za Redse aMali Celzi unistava igrace poput Salaha/DeBrujne i slicni.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi