Kazahstan drugu sezonu u nizu ima klub u osmini finala Lige prvaka

Sjajan rezultat

Kazahstan drugu sezonu u nizu ima klub u osmini finala Lige prvaka

H. Zilić

Kazahstan će drugu sezonu u nizu imati tim u osmini finala UEFA-inog evropskog takmičenja.

Fudbalerke WFC BIIG Kazygurt, izborile su plasmanu osminu finala Lige prvaka.

Kazahstanska ekipa će u pomenutoj rundi takmičenja odmjeriti snage sa minhenskim Bayernom, čije su dame među glavnim favoritkinjama za osvajanje Lige prvaka.

Ovo je drugi put da jedna kazahstanska ekipa dogura ovako daleko u UEFA-inim tkamičenjima. Pomenuta ekipa je isti rezultat ostvarila prošle sezone.

U muškoj konkurenciji su imali klubove u grupnim fazama, ali nikad u osmini finala.

Kazahstan u posljednje vrijeme dosta ulaže u fudbal. Liga im je sve jača u obje konkruencije, a upravo će naša muška fudbalska reprezentacije u narednim kvalifikacijama za SP 2022. godine za jednog od protivnika u grupi imati selekciju Kazahstana.

Top Komentari

Chwilla
I onda se nasi navijači pitaju kako se nasi igraci maximalno prodaju za 500k KM
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi