Gdje će biti održan Euro? UEFA je obznanila svoj zvanični stav!

Jasne namjere

Gdje će biti održan Euro? UEFA je obznanila svoj zvanični stav!

A. Čaušević
Teme:

Prošle sedmice pojavila se informacija kako bi Evropsko prvenstvo moglo biti održano u Engleskoj.

Danas je stigao i zvanični stav UEFA-e. Krovna evropska fudbalska urganizacija po tom pitanju ima kristalno jasan cilj.

"Kako je objavljno da će turnir bit održatn u 12 zemalja, UEFA-ina namjera ostaje da se održi u 12 zemalja", odgovorili su iz UEFA-e za Sky Sports.

Britanski premijer Boris Johnson je danas također potvrdio kako se kontinentalno takmičenje neće održati u Engleskoj.

"UEFA je odlučnda se EURO 2020 održi u 12 evropskih gradova prema rasporedu dogovorenom prošlog ljeta. Nema drugih planova", poručili su iz FS Engleske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Evropsko prvenstvo bi se trebalo igrati u Amesterdamu, Bakuu, Bilbau, Bukurešku, Budimpešti, Kopenhagenu, Dublinu, Glasgowu, Londonu, Minhenu, Rimu i Sankt Petersburgu.

Gradovi imaju rok do 5. aprila da potvrde svoje domaćinstvo te odrede tačan broj gledatelja koji će moći prisustvovati utakmicama.

Top Komentari

BordoBijeli
Najgori plan i organizacija u historiji!!Kakvih 12 zemalja??Kad je to ikad bilo???To se treba dati 1 drzavi ili eventualno 2.Sad pola ovih drzava i nece moci biti domacin zbog mjera koje ce biti donesena da publika ne moze na stadione.Moje misljenje je da se domacinstvo u potpunosti trebalo dati Rusiji koja vec ima sve odlicne stadione i iskustvo sa ovim.I nema kod njih neki strogi mjera,publika je vec i u dvoranam cak kod njih.Oni bi mogli pustiti komotno 70% stadiona za ovo dok nijedna od ovih drzava nece dati vise od 30% ali jbg
9 1
Mowzilla
Ovo ce biti evropsko prvenstvo u raspodjeljivanju sojeva i mutacija, a dilanje vakcinama...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi