Veliki njemački derbi u znaku Lewandowskog i Haalanda: Bayern pokazao šta znači biti šampion

Bundesliga

Veliki njemački derbi u znaku Lewandowskog i Haalanda: Bayern pokazao šta znači biti šampion

E. Škorić

U velikom njemačkom derbiju Bayern i Borussia Dortmund večeras su odigrali 4:2.

Bayern je privremeno pao na drugo mjesto nakon današnje pobjede nad Leipzigom, no trijumf protiv rivala iz Dortmunda u sjajnom meču bio je dovoljan za povratak na vrh. Bayern je lider sa 55 bodova, Leipzig ima 53, Wolfsburg 45, Eintracht 43, Bayer 40... 

Katastrofalno je Bayern otvorio meč, pa su Milioneri u nepunih 10 minuta postigli dva gola. Oba je puta bio strijelac sjajni Erling Haaland.

No, ima i Bayern svoju zvijer. Robert Lewandowski je u 26. minuti smanjio na 2:1, da bi u 44. minuti, nakon intervencije VAR-a, iz dosuđenog penala, Poljak poravnao na 2:2.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sve do 89. minute "mir i tišina", a onda dva gola u samo 100-ak sekundi za Bavarce. Prvo je Goretzka pogodio za 3:2, a onda Lewandowski stiže do hat-tricka.

Lewandowski je trenutno na 31 datih golova i ubjedljivo je prvi strijelac šampionata, dok je Haaland drugi na toj listi sa 19 golova, koliko ima i Andre Silva iz Eintracha.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1604622352
Gde je ta, medijski naduvana, engleska liga od ovakvog fudbala ??? Ovo je derbi a ne ona smaranja bez golova u PL ?
14 0
Eno30
Dva nula voditi i izgubiti 4-2. Nisam ljubitelj Bajerna ali su sila, a ljudi ne ulazu ogromne milione kao u engleskoj sto rade klubovi a sigurno su ako ne najaci na svjetu jesu medzu 3 najaca kluba. I ako nisam vas navijac ali respekt i svaka vam cast
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi