Hercegovački "ministar odbrane": Nikola Vasilj najbolji golman ukrajinske lige

Sedam puta sačuvao svoju mrežu ove sezone

Hercegovački "ministar odbrane": Nikola Vasilj najbolji golman ukrajinske lige

H. Zilić

Bh. golman Nikola Vasilj ima briljantnu sezonu u dresu Zorye.

Vasilj je statistički najbolji golman ukrajinskog prvenstva.

U devet utakmica, čak na sedam je sačuvao svoju mrežu. Računajući sva takmičenja ove sezone ligu, Kup i Evropa ligu, Vasilj je na 12 mečeva, osam puta sačuvao svoju mrežu.

Još jedan statistički parametar ide u korist bivšem golmanu Zrinjskog.

Zorya je u 16 prvenstvenih utakmica primila 11 gola, što ja najmanje u prvenstvu. Primili su manje i od velikana Dynama iz Kyeva, te Shakthara iz Donetska.

Upravo su Shakthar porazili krajem februara rezultatom 0:1, a Vasilj je i na toj utakmici imao nekoliko sjajnih intervencija.

Vasilj ima 25 godina i pred njim su najbolje godine za golmane, a sudeći prema nastupima u dresu Zorye, uskoro možemo očekivati i transafer u neku jaču ligu.

Top Komentari

samir49
Treba ga zvati...begovic..sehic..vasilj
8 0
jassony
Ne moze on doci do izrazaja i poziva u reprezentaciju pored rezervnih golmana u Mariboru i cifutskoj ispod prosjecnoj ekipi
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije