Ronaldinho otkrio misteriju kako je postao fudbalski čarobnjak: "Igrao sam bosonog, ali tužno je..."

Odrastao u siromaštvu

Ronaldinho otkrio misteriju kako je postao fudbalski čarobnjak: "Igrao sam bosonog, ali tužno je..."

E. Čaušević

Ronaldinho trenutno prolazi kroz najteži period u životu jer mu je nedavno preminula majka.

Ronaldinhova mama je preminula od posljedica zaraze koronavirusom, a njena smrt je itekako potresla legendarnog fudbalera. Prije nekoliko dana mediji su objavili da se mnogi zabrinuti za Ronaldinha zbog njegovog načina života.

Naime, nekadašnji fudbaler Barcelone odao se alkoholu i ne trijezni se nakon što mu je majka preminula. Njegov život prije velike karijere bio je dosta težak i često je tražio utjehu u alkoholu.

Poznato je da je kao i većina Brazilaca odrastao u siromašnoj porodici i fudbal mu je bio jedini izlaz da nešto napravi u životu. Penzionisao se prije nekoliko godina i kada je trebao da uživa počeli su problemi.

Prvo je pola godine proveo u paragvajskom zatvoru zbog falsifikovanja dokumenata, a kada se vratio kući nekoliko mjeseci kasnije majka mu je preminula.

Za mnoge je Ronaldinho posljednji fudbalski čarobnjak i ono najbolje što je Brazil mogao da ponudi. Imao je nevjerovatne driblinge i poteze koji smo svi kao djeca pokušali da kopiramo, a kakav osjećaj za loptu je imao to je neopisivo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jednom prilikom Ronaldinho je otkrio da je kao dijete najčešće igrao fudbal bosonog i da zbog toga ima nevjerovatan osjećaj za loptu.

"Otac mi je rekao da mi je bolje da učim igrati lopte bosonog kako bih imao taj osjećaj u nogama da se lopta lijepi za mene. Obećao sam mu da ću to savladati kao niko prije, ali šta se stvarno desilo bilo je to da nije imao novca da mi kupi patike ili kopačke i to je bilo zaista tužno kada sam shvatio. Kada sam osvojio prvi put Zlatnu loptu nisam plakao zbog sreće već zbog toga što nemam oca i što više nije bio tu", poručio je Ronaldinho.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maatija
Iko veći? Nikad.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi