Wade: Ko je najbolji svih vremena? Ja sam iz Jordanove ere, zbog njega sam igrao košarku
foto - epa

Wade: Ko je najbolji svih vremena? Ja sam iz Jordanove ere, zbog njega sam igrao košarku

A. Beganović

Ko je najbolji košarkaš svih vremena? Pitanje na koje je teško dati odgovor, no uvijek zanimljivo.

Upravo o tome je za američke medije govorio nekada sjajni košarkaš Dwyane Wade, za kojeg je Michael Jordan, najbolji svih vremena.

"LeBron je jedan od mojih bliskih prijatelja, zaista poštujem ovo što sada radi, što je učinio i što će jednog dana učiniti. Ako LeBron postane najbolji strijelac svih vremena, bude među prvih pet asistenata i pet skakača, osvoji četiri, pet ili šest prvenstava, razgovor o tome tko je najveći igrač u istoriji i bit će neizbježan", rekao je Wade i dodao:

"Ja sam iz Jordanove ere, pa sam pristran. Michael Jordan za mene će uvijek biti najveći u historiji. Igrao sam košarku zbog Michaela Jordana. Svako od nas ima svoje mišljenje. LeBron će biti najveći za mnoge generacije, ali za mene će Jordan biti najveći”. 

Top Komentari

opasni_medo
Tačno tako i zbog toga su besmislene raspave ko je najveći. Nekome iz 60-ih ili 70-ih godina najveći su Bill Russel ili Wilt Chamberlain, ko je odrastao uz Juliusa Ervinga dr. J je najveći ikad... Osamdesete godine su istinski Clash of the Titans, Magic Johnson vs. Larry Bird. Devedesete su Mr. Air, iako je već u 80-im pokazao svoje kvalitete. Sve u svemu, uživajmo u košarci...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije