Francuski selektor promijenio formaciju, pa nakon utakmice poručio: Nije ovo Playstation
Foto - EPA

Deschamps ostao bez pobjede

Francuski selektor promijenio formaciju, pa nakon utakmice poručio: Nije ovo Playstation

M. Šljivak

Francuska i Ukrajina remizirali su 1:1 u 1. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

U ovaj meč selektor Trikolora Didier Deschamps ušao je sa novom formacijom. Umjesto njegove omiljene 4-2-3-1 odlučio je igrati 4-4-2.

Na kraju se pred francuskim novinarima morao pravdati i poručio im je da ovo nije Playstation.

"Probao sam ovu formaciju protiv Moldavije prije dvije godine, ali nije ovo Playstation. Treba balans igri, prave izmjene, ali dosta zavisi i od provtinika. Očekivao sam da budu zatvoreni, ali ne ovoliko", rekao je Deschamps i dodao je:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ne mora da znači da bismo sa tri napadača postigli više golova. I tada je pitanje kako bismo stajali na terenu. Imali smo poteškoća, to ja dobro znam", rekao je Deschamps.

Francuzima slijede gostovanja protiv Kazahstana i Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

struja
Auuu,dolazi nam jedanest Pukkia.
4 0
zajid08
Bezbeli ce te se vadit na nama?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi