Šveđani slavili u Prištini uz novu magiju Zlatana Ibrahimovića

Pobijedili sa 3:0

Šveđani slavili u Prištini uz novu magiju Zlatana Ibrahimovića

E. Čaušević

Reprezentacija Švedske večeras je u gostima pobijedila Kosovo sa 3:0 u meču drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Šveđani su odigrali dosta bolju utakmicu nego protiv Gruzije prije nekoliko dana i zasluženo su došli do nove pobjede.

Gosti su poveli već u 12. minuti utakmice kada je Zlatan Ibrahimović na spektakularan način asistirao Augustinssonu koji je pogodio za 1:0 što možete pogledati OVDJE. Samo četiri minute kasnije Isak je izašao sam ispred golmana Kosova i zaobišao ga, a onda je poslao loptu nebu pod oblake.

No, Isak se u 35. minuti uspio iskupiti za ovaj promašaj. Ibrahimović ga je uspolio, a napadač Švedske je iz drugog pokušaja uspio da pogodi za 2:0.

Šveđani su posao u ovoj utakmici riješili u 70. minuti. Sudija je svirao penal, a loptu je uzeo Larsson koji je bio siguran s bijele tačke za konačnih 3:0.

Selekcija Švedske je prva u grupi B sa šest bodova, dok je Kosovo posljednje bez osvojenih bodova.

Zanimljiv meč u Beču odigrali su Austrija i Farski Otoci, a domaći su slavili sa 3:1. Farski Otoci su šokirali domaće u 19. minuti kada su poveli sa 1:0 golom Nattestada.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

No, Austrija je do kraja prvog dijela došla do preokreta golovima Dragovića, Baumgartnera i Kalajdžića za 3:1 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

U istoj grupi igrali su Izrael i Škotska, a rezultat je bio 1:1. Danci su prvi sa šest bodova u grupi F, a Austrija druga sa četiri. Škoti imaju dva, a po jedan bod osvojili su Farski Otoci, Izrael i Moldavija.

Promo

Top Komentari

Zoilomas
Ovo citam radi Ibre , covjek stvoren za fudbal
3 0
karlhajncbrazzzo
Ugledajte se na istočne komšije koji za austrijskog reprezentativca Kalajdžića pišu da je Srbin. Slobodno napišite Švedska na krilima Bošnjaka preorala Prištinu.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi