Nezapamćene scene: Španski novinari nisu željeli da izgovore riječ Kosovo
Foto - Screenshot

Ne priznaju ovu reprezentaciju

Nezapamćene scene: Španski novinari nisu željeli da izgovore riječ Kosovo

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Kosova večeras u Sevilli igra meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Španije.

Pred ovaj meč bilo je dosta uzbuđenja u odnosima dva fudbalska Saveza, posebno zbog činjenice da Španija ne priznaje nezavisnost Kosova.

Pokušali su Španci da im onemoguće intoniranje himne i izgovaranje imena Kosovo u prijenosu meča, ali na kraju se FS Kosova izborio da se to ne desi.

Ipak, na press konferenciji pred ovaj meč desila se interesantna situacija u kojoj novinar španskog AS-a nije želio da izgovori riječ Kosovo.

- Da li mislite da će Luis Enrique napraviti promjene protiv vaše ekipe", glasilo je pitanje španskog novinara, a prevodilac je upitao:

"Kome je pitanje upućeno?

Oglasi

Novinar: Treneru.

Prevodilac: Čijem treneru?

Novinar: Treneru Kosova.

Prevodilac: To sam želio da čujem.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Selektor Kosova Bernard Challandes je istakao da će ovakav tretman španskih novinara itekako motivirati njegove igrače.

"Način na koji su nas tretirali će biti dodatna motivacija za igrače", poručio je.

Top Komentari

Kenotala
Ljudi igraju kvalifikacije i ti pametan i ne priznajes postojanje te drzave. Direktno krsenje pravila i odluka FIFE ce proci bez kazne?
31 2
Eldin995
Kosovo formalno i nije drzava dok ne bude clanica UN-a,tako da Spanci imaju puno pravo da ovo rade Nisam ni na cijoj strani,ali realno ne moze im se nista Brane svoj interes zbog Katalonije,kao sto bi i mi radi RS-a a ne da podrzavamo nezavisnost Kosova i dajemo alibi srpskoj strani da trazi nesto zauzvrat...
5 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi