Igračima Valencije prijetili kaznom, Diakhaby ih zamolio da završe meč
Foto - EPA

Jose Gaya otkrio

Igračima Valencije prijetili kaznom, Diakhaby ih zamolio da završe meč

M. Šljivak

Ružne scene dešavale su se na meču La Lige između Cadiza i Valencije.

Utakmica je u 30. minuti prekinuta nakon što je Juan Cala rasistički uvrijedio fudbalera Valencije Mouctara Diakhabyja.

Francuz je napustio teren, za njim i kompletna ekipa Valencije, ali su se na kraju ipak vratili na teren nakon 20-ak minuta.

Kapiten kluba Jose Gaya saopštio je da im je zaprijećeno da se vrate ili da bi mogli snositi žestoke posljedice. Diakhaby im je rekao da se vrate na teren.

"Rekli su nam da se vratimo ili ćemo izgubiti bodove u ovom meču ili čak i više bodova. Diakhaby nam je rekao da nastavimo inače to ne bismo učinili. On nije mogao nastaviti meč", rekao je Gaya.

[twitter]https://twitter.com/InfoAuMax1/status/1378782021007384576[/twitter]

Ističe da je uvreda bila baš ružna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bila je to veoma ružna uvreda i neću je izgovoriti. Cala je zadnji izašao sa terena i nisam razgovarao sa njim", rekao je Gaya.

Valencia je ovaj meč izgubila sa 2:1.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Koje su to ckapi.. Uvrijedila ga rijec, haj goni se sa stadiona, pravac u neko KUD cuj zbog uvrede nece da igra. Ala
6 1
jony1919
Nabijem spanski savez na qrac.. da je neko od igraca reala ili barce vrijedjan, protivnik bi automatski dobio 2 godine suspenzije...a ovako, ko yebbe ostale klubove, bitno je da su Dembele, Mendy i ostali zasticeni ko medvjedi..
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi