Učitelj je i dalje bolji od učenika: Leeds s igračem manje pobijedio na Etihadu!

Novi kiks Manchester Cityja

Učitelj je i dalje bolji od učenika: Leeds s igračem manje pobijedio na Etihadu!

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja poraženi su danas na svom terenu protiv Leeds Uniteda (1:2) u meču 31. kola engleskog Premiershipa.

U prvom poluvremenu City je imao incijativu na sredini terena od samog početka, ali nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete golu Leedsa.

Prvu šansu City je imao tek u 39. minuti kada je pokušao Sterling, ali lopta odlazi pored stative. No, samo dvije minute kasnije vidjeli smo pogodak i to u mrežu Građana.

Igrači Leedsa odigrali su odličnu akciju, lopte dolazi do Dallasa koji sjajno šutira s vrha kaznenog prostora i pogađa za 1:0.

Ipak, samo nekoliko minuta kasnije Leeds je ostao s igračem manje. Zbog preoštrog starta direktan crveni karton dobio je Cooper i ostavio je svoje saigrače na cjedilu u drugom dijelu.

Leeds se odlično branio u nastavku dok je City svim sredstvima krenuo u napad. Kada se očekivalo da bi gosti mogli da izdrže City je poravnao na 1:1.

Bernardo Silva je bio asistent, a mrežu Leedsa trese Torres. Domaći su pokušali da dođu do preokreta u finišu utakmice i imali su nekoliko dobrih šansi, ali rezultat se nije mijenjao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I kada su svi očekivali kraj Leeds je sve šokirao. Gosti su ponovo odigrali odličnu kontru, a lopta dolazi još jednom do Dallasa koji šalje loptu kroz noge Edersonu za 2:1 i veliku pobjedu Leedsa na Etihadu.

City je i dalje prvi sa 74 boda, dok je Leeds sada deveti sa 45 bodova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Uopšte im nije bitna utakmica da bi zapeli za pobjedu. City je ovo skoro pa osvojio okrenuli su se LP i to je jedino objašnjenje.
5 1
Eno30
Bravo za Leeds
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi