Burno nakon meča TOŠK-a i Zvijezde

Derbi odigran na Lukama

Burno nakon meča TOŠK-a i Zvijezde

S. Mlaćo

Burno je bilo nakon meča TOŠK-a i Zvijezde Gradačac jučer u Tešnju,

Završilo je 1:1, a direktor gostiju Fahrudin Piskić iznio je optužbe na račun publike u Tešnju.

"Vi ste jedni jedini šampioni. Čast mi je biti direktor ovim poštenim momcima, velikim igračima i herojima. Šta su danas omalovažavanja preživjeli... Psovanja krsta, jedite slaninu, jebavanje srpske i ustaške majke... Sramota me ispred tešanjske publike, radi podsjećanja, na jesen je ta ista ekipa TOŠK-a dobila u Gradačcu 3:1 i nijedne pogrdne riječi. Dobili su aplauz", napisao je Piskić.

Brzo je stigao odgovor iz NK TOŠK.

Ističu da zbog zbog nečijih ličnih animoziteta, frustracija ili samopromocije ne žele biti biti odgovorni za lošije odnose između njihovog kluba, njihove sredine i ostalih klubova sa kojima se takmiče.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Fudbal je ništa bez navijača."
Bar mi u Tešnju to tako vidimo. TOŠK ima ogroman broj pratilaca i navijača. Veliki broj sponzora i prijatelja. Veliki broj igrača i trenera ostavilo je svoj trag u ovom klubu koji danas ima 94 godine i svi se uvijek rado sjete dana provedenih u TOŠK-u i Tešnju.
Mi smo sredina koja voli i živi svoj TOŠK. Poštujemo naše sportske rivale koji dolaze u Tešanj i uvijek ih sportski korektno dočekamo i ispratimo.
Klub smo sa tradicijom, predugom i prevelikom da bi nas ukaljali pojedinci. Svakoj vrsti vrijeđanja nije mjesto na terenu ni van terena. Ne želimo zbog nečijih ličnih animoziteta, frustracija ili samopromocije biti odgovorni za lošije odnose između našeg Kluba, naše sredine i ostalih klubova sa kojima se takmičimo i susrećemo.
Čestitamo našim momcima na pokazanoj borbenosti na terenu, te čestitke ekipi Zvijezde na osvojenom bodu. TOŠK je uvijek bio i biti će ponos svih Tešnjaka i klub za koji vrijedi doći i igrati, a tome znaju posvjedočiti svi oni koji su branili boje TOŠK-a.
Možda to nekima i smeta, ali mi TOŠK-a bez navijača zamisliti ne možemo", stoji u objavi NK TOŠK.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1611963159
Seronje prave sa tribina su Tešnjaci, psuju sve živo, totalna (ne)kultura
3 0
87618
Za svaku osudu , bruka, fin gradic, al eto, ima ko da ga oblati
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi