Nova anketa i novi težak poraz za Hasana Salihamidžića
Foto - EPA

Navijači Bayerna ga ne smatraju bitnim za klub kao što je Flick

Nova anketa i novi težak poraz za Hasana Salihamidžića

M. Šljivak

Legenda Bayerna Hasan Salihamidžić očigledno nije omiljen među navijačima bavarskog kluba koji su još jednom u anketi pokazali da više cijene rad trenera Hansija Flicka.

Iako Hasan važi za čovjeka koji je stvorio nepobjedivi Bayern prošle sezone, navijači bavarskog giganta mu ne vjeruju previše i oni bi mu rado vidjeli leđa iz kluba.

U periodu dok se dosta govori o odlasku trenera Hansija Flicka, broje su ankete u njemačkim medijima u kojim se navijače bavarskog tima pita koga bi radije zadržali u klubu.

Nakon što je nedavno 84 posto od 35.000 navijača u emisiji Doppelpass glasalo da je za odlazak Salihamidžića, magazin Kicker je također napravio ogromnu anketu.

Oni su navijače Bayerna pitali ko je važniji za Bayern Hansi Flick ili Hasan Salihamdižić i za navijače tima iz Minhena nije bilo nikakve dileme.

Oglasi

Brazzo je ponovo pretrpio brutalan poraz. Od gotovo 320.000 glasova 93.2 posto navijača Bayerna vidi Flicka kao važnijeg čovjeka za Bayern, dok je Salihamidžić dobio 6.8 posto glasova.

Hasan Salihamidžić je kao fudbaler dres Bayerna nosio u periodu od 1998. do 2007. godine i u tom periodu je osvojio apsolutno sve.

Bio je jedna od ikona kluba u tom periodu. Odigrao je ukupno 365 utakmica, zabio je 48 golova i osvojio je 16 trofeja.

Dodajmo i da se juče oglasio nekadašnji trener Bayerna, Niko Kovač, koji je za njemačke medije komentarisao sukob Salihamidžića i Flicka, te da je stao na stranu šefa stručnog štaba bavarskog giganta.

"Što se tiče mog sadašnjeg kluba Monaca, slaganje ekipe i planiranje za narednu sezonu zajedničkim snagama odrađujemo sportski direktor Paul Mitchell, ja i naši skauti. Razgovaramo o svemu, o novim prinovama i potencijalnim pojačanjima. Mislim da bi tako trebalo biti u svakom klubu. Zapravo, to je jedan od razloga zašto sam došao u Monaco", rekao je Kovač, pa zatim dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Svi znamo kako to izgleda u Bayernu. Potpuno suprotno od Monaca. Kako mi je sada u Monacu, tako mi je bilo i u Eintrachtu. To želi svaki trener, morate razgovarati i trener mora biti uključen u slaganje ekipe".



Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vedo_os
Daj više smorište sa Brazzom i Flickom ko Televisa presenta, glupo svaki dan 3 vijesti o tome baš se šta može promijenit u međuvremenu...
9 0
prometej
Njihov problem
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi