Pep očaran čudesnim tinejdžerom Borussije: Možda laže za godine
Foto - EPA

Guardiolu zadivio Bellingham

Pep očaran čudesnim tinejdžerom Borussije: Možda laže za godine

M. Šljivak

Borussia iz Dortmunda nije mogla preko Manchester Cityja ostvariti plasman u polufinale Lige prvaka.  Engleski tim je u dva meča slavio sa po 2:1, te je otišao među četiri najbolja tima Evrope, gdje ih čeka dvomeč protiv PSG-a.

Odlične utakmice protiv Cityja odigrao je talentovani engleski veznjak iz redove Borussije Jude Bellingham i još jednom je pokazao da ima ogroman kvalitet.

Bellingham je zabio i pogodak u revanšu, a pohvale je nakon meča 17-godišnji fudbaler dobio i od menadžera Građana Pepa Guardiole.

Pep ne može da vjeruje da jedan tako mlad fudbaler igra tako vrhunski fudbal.

"Ne mogu da vjerujem. Možda laže za godine. Predobar je za jednog 17-godišnjaka", rekao je nakon utakmice Pep Guardiola.

Bellingham je član Borussije postao u ljeto 2020. godine. Stigao je iz Birminghama za 25 miliona eura i njegovo dovođenje je pokazalo da tim iz Dortmunda dobro zna šta radi.

Oglasi

Odbio je mladi fudbaler mnogo unosnije ponude Bayerna i Manchester Uniteda kako bi obukao žuti dres i nije pogriješio jer iga zaista čudesno.

Bellingham je budućnost engleskog fudbala i nema dileme da ćemo u narednim godinama za njega itekako čuti, a neće biti nikakvo čudo ako upravo on bude novi veliki transfer Borussije.

Ove sezone mladi fudbaler je odigrao 39 utakmica za Borussiju i ima učinak od tri gola i četiri asistencije.

Birmingham povukao dres u njegovu čast

Jude Bellingham je doživio da sa samo 17 godina ekipa Birminghama povuče njegov dres.

Dres sa brojem 22 u ovom klubu više niko neće nositi, a na ovaj potez engleski klub se odlučio zbog svega što je ovaj tinejdžer napravio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On je najmlađi fudbaler koji je ikad zaigrao za Birmingham (16 godina i 38 dana), najmlađi igrač koji je ikad postigao gol za klub (16 godina i 63) dana i zbog toga je odlučeno da on zauvijek uđe u klupsku historiju.

Također, njegov transfer od 25 miliona eura je rekord za jednog 17-godišnjeg fudbalera.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vela82
Pele je igro u 17. godini Svjetsko prvenstvo, sta ima tu biti cudno, jednostavno neko je nadaren pa su mu godine nebitne...
1 0
muftup_skoro
Belingham ce otic za 50 miliona Haaland ostati a borussia osvojit Njemacku
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi