Kraj za Nadala u Monte Carlu
Foto - EPA

Rublev iznenadio Španca

Kraj za Nadala u Monte Carlu

M. Šljivak

Treći teniser svijeta Rafael Nadal oprostio se večeras od učešća na ATP turniru u Monte Carlu.

Legendarni Španac ide kući nakon četvrtinala, a u večerašnjem meču od njega je bolji bio Rus Andrey Rublev. Bilo je 2:1, po setovima 6:2, 4:6 i 6:2.

Velika borba viđena je u prvom setu, iako rezultat to ne pokazuje. Obojica su imala brojne break šanse, a na kraju je Rus Nadalu uzeo čak tri servisa što je zaista prava rijetkost kada Rafa igra na šljaci.

Kada se to desi normalno je i da izgubi set, pa je na kraju ruski teniser ovaj dio igre riješio u svoju korist sa uvjerjivih 6:2.

Odličan tenis viđen je i u drugom setu. Rublev je napravio novi break i to već u prvom gemu i nakon brojnih šansi da vrati break, Nadal je konačno proradio u ključnim trenucima. Rafa uzima dva servisa Rublevu zaredom i osvaja drugi set sa 6:4 i vraća se u ovaj meč (1-1 po setovima).

Oglasi

U odlučujućem trećem setu Rublev igra fenomenalno. Ponovo je uspio Nadalu napraviti tri breaka zaredom i zatim je u ključnim trenucima mirnim servisima priveo meč kraju i osvojio je odlučujući set sa 6:2 za konačnu pobjedu.

Nadal će tako nakon Novaka Đokovića ostati bez šanse da osvoji ovaj turnir, a Rublev će u polufinalu igrati protiv Caspera Ruuda.

U drugom polufinalu igrat će Dan Evans i Stefanos Tsitsipas, koji je najveći favorit za osvajanje ovog turnira.

ATP Monte Carlo, četvrtfinale:

Rublev - Nadal 2:1 (6:2, 4:6, 6:2)

Top Komentari

brutal_bandal
Rublev je mašina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi