Sada je sve jasno: Bayern je najveći protivnik evropske Superlige

Bavarci ne žele da se "otcijepe"

Sada je sve jasno: Bayern je najveći protivnik evropske Superlige

E. Škorić

Najveći i najjači klub koji je odbio da igra Superligu je bez dileme Bayern iz Minhena.

Bayern ako aktuelni prvak Lige prvaka nije želio sudjelovati u Superligi koja kreće od iduće sezone i koja će brojati 20 timova, od čega je 12 već poznato, a to su: Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Milan, Inter, Juventus, Atletico, Tottenham i Chelsea.

Među priznatim klubovima koji su odbili biti dio Superlige su Bayern, Borussia Dortmund i PSG, a njemački prvak smatra se najžešćim protivnikom Superlige.

Naime, predsjednik Bayern Karl-Heinz Rummenigge imenovan je na čelo Izvršnog odbora UEFA-e umjesto prvog čovjeka Juventusa Andree Agnellija, koji se povukao nakon što je imenovan za jednog od glavnih ljudi Superlige.

Na ovaj način je Bayern pokazao da je na strani UEFA-e i da definitivno neće ni na koji način podržati Superligu, a osim toga, radit će na tome da je na neki način spriječi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern će ostati kao jedan od glavnih kanditata za trofeje u Ligi prvaka narednih sezona, ali Rummenigge će zajedno sa ostatkom Izvršnog odbora UEFA-e pokušati da zadrži nivo takmičenja iz prethodnih godina unatoč tome što će nedostajati zaista veliki broj sjajnih timova.

UEFA se na sve načine bori protiv evropske Superlige, pa je tako predsjednik Aleksandar Čeferin najavio da igrači iz klubova u novoformiranoj Superligi neće moći da igraju za svoje reprezentacije u budućnosti. To bi naprimjer značilo da BiH neće moći računati na Miralema Pjanića i Radeta Krunića, koji igraju u Barceloni, odnosno Milanu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vedo_os
Uvijek gospoda bili !
21 3
Jupp
Veliki li je Bayern klub
18 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi