Nurkićeva dominantna partija uzaludna za Trail Blazerse

Bh. centar ostvario double-double

Nurkićeva dominantna partija uzaludna za Trail Blazerse

A. Čaušević

Sjajna partija Jusufa Nurkića, najbolja od povratka na parket, nije bila dovoljna Portland Trail Blazerisam protiv Memphis Grizzliesa. 

Nurkić je u vrlo izjednačenom i neizvjesnom meču ostvario double-double učinak, a na kraju su Grizzliesi bili ti koji su slavili i to rezultatom 130:128.

Grizzliesi su pokazali više mirnoće i bolju koncentraciju u samoj završnici meča, dok Blazersi nisu uspjeli iskoristiti napad kod rezultata 125:16 i tako preći u vodstvo.

Nurkić je bio zaista fantastičan. Meč je okončao s 26 poena i 17 skokovoa. Pri tome je dodao pet asistencija te po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Kod poraženih su se također istakli Damina Lillard s 27 te CJ McCollum s 22 poena. Fantastičan za goste je bio Ja Morant sa 33 poena i 13 poena.

Trail Blazersi su trenutno sedmi na Zapadu, a ovo im je bio četvrti uzastopni poraz čime je direktan plasman u play-off ugrožen posebno jer su izgubili protiv jednog od konkurenata.

Nikola Jokić je imao skromnu noć s 19 poena što se odrazilo i na konačnu igru Denver Nuggetsa jer su izgubili od Golden State Warriorsa 118:97. Pobjednika je predvodio Steph Curry sa 32 poena.

Rezultati:

Atlanta Hawks - Miami Heat 118:103
Brooklyn Nets - Boston Celtics 109:104
Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers 108:102
Houston Rockets - Los Angeles Clippers 104:109
Oklahoma City Thunder - Washington Wizards 109:129
Golden State Warriors - Denver Nuggets 118:97
Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 128:130

Promo

Top Komentari

Famoza
Tek je sad dobio pravo rolu tkz njihovu, tek mu se vraća prava minutaža od povrede
7 0
Arnel925
Nuuuuuuurk the tank!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi