Uzalud borba za titulu prvaka Evrope i Španije: Perez igračima Reala neće dati ni eura

Kraljevi ponovo bez premija

Uzalud borba za titulu prvaka Evrope i Španije: Perez igračima Reala neće dati ni eura

A. Čaušević

Drugu godinu u nizu igrači Real Madrida neće biti nagrađeni za eventualno osvajanje trofeja, u ovom slučaju prvaka Španije ili Lige prvaka. 

Posljedica je to ozbiljne krize koja već duže vrijeme trese Kraljeve, sve zbog pandemije koronavirusa i odsustva publike sa tribina pa je ukupan dug narastao na 750 miliona.

Ekipa i klupsko rukovodostvo su već sedmicama pričali o smanjenju plata u iznosu od 10 %. Konačno dogovora nije bilo, a samo su neki od igrača pristali, tako će Modrić u novom ugovoru zarađivati manje nego inače.

Ono što slijedi je sasvim logično. Ukoliko tražite smanjenje plata sasvim je jasno da neće biti novca za bonuse i premije u slučaju uspjeha. Ako se oko plate nije moglo dogovoriti, u ovom slučaju nema dileme.

Florentino Perez i najbliži saradnici se trude da spase sezonu kako znaju i umiju jer će budžet biti manji za čak 300 miliona eura. Rezanje troškova je napravljeno u mnogim odjelima, ali bez smanjenja plate pravi problemi tek slijede.

Dobra sezona u Ligi prvaka koju ima ekipa Zinedinea Zidanea je od ključne važnosti kako bi se budžet uspio izbalasirati koliko-toliko.

Oglasi

Za plasman u polufinale ukupna zarada je narasla na oko 100 miliona, a eventualni plasman u finale znači da će minimalna zarada biti 115 miliona.

Dosadašnje sve utakmice kao i ona protiv Chelseaja u utorak će biti odigrane u trening kampu Valdebebas što znači da je Real Madrid zbog odsustva publike na gubitku oko 40 miliona eura.

U Realu se nadaju da će se sitaucija normalizovati što prije te da će utakmice moći igrati na renoviranom stadionu Santiago Bernabeu makar i sa malim brojem publike na tribinama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Perez ne odustaje od Superlige iako je formiranje tog takmičenja zaustavljeno, makara za sada. Glavni adut mu je Barcelona koja također ima ozbiljnih finansijskih problema.

"Razmatramo nove korake za Superligu. Možda bi najbolje bilo da po četiri najbolja tima iz liga ulaze u takmičenje. Nešto se mora učiniti jer mladi od 14 do 24 godine odlaze iz fudbala jer im je fudbal dosadan u odnosu na druge stvari. Četiri milijarde je navijača širom svijeta i pola njih navija za klubove iz Superlige", istakao je prvi čovjek Real Madrida.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanson091
Pa prije sedmicu dvije ste pisali vijest, solidarnost Realovih igraca, odustaju od eventualne premije da bi ustedili zbog kluba, sad pišete nemaa premijaa buhahahha
2 0
kiki
jadna majko...hoce li moci platiti rezije bez tih bonusa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije