Nova VAR lakrdija u Engleskoj: Leedsu nije dosuđen čist penal?

Navijači Leedsa napravili haos na Twitteru

Nova VAR lakrdija u Engleskoj: Leedsu nije dosuđen čist penal?

E. Čaušević

Leeds i Manchester United trenutno igraju utakmicu 33. kola engleskog Premiershipa.

Nakon prvog poluvremena na Elland Roadu nema golova, ali na društvenim mrežama vlada veliko nezadovoljstvo navijača Leedsa što im nije dosuđen penal sredinom prvog dijela.

Poslije jedne akcije domaćeg tima lopta je u ruku pogodila Shawa, ali je sudija Pawson samo odmahnuo rukama.

Domaći igrači su itekako negodovali zbog ove odluke i sudija je dobio poruku iz VAR sobe da se ova situacija provjerava.

Međutim, i pored toga što su sudije u VAR sobi gledale ovu situaciju odlučile su da neće mijenjati odluku glavnog sudije i od penala za Leeds na kraju nije bilo ništa.

Sudija je tvrdio prvo da je lopta pogodila u rame Shawa što nije tačno i na snimku se vidi da je mogao sklonuti ruku. Lopta je išla prema Perreiri koji je bio sam na drugoj strani i čini se da je ovo trebao biti penal.

Diskutabilnu odluku glavnog sudije na meču Leeds - Manchester United možete pogledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo nije prvi put da se dešava totalna pometnja u Premiershipu što se tiče VAR-a i jasno je da sudije nisu doslijedne u svojim odlukama.

Jučer je na diskutabilan način poništen gol Newcastlea jer je Wilson igrao rukom, ali bez ikakve namjere. Sada je Shaw jasno igrao rukom, ali ovaj put sudija nije dosudio penal.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArmiNN
VAR ako ne dosudi penal za svaki ****ni kontakt,odma druga strana digne rat..
0 2
CASIO
Kakav bolan penal: nema govora o penalu. Smijesno
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi