Juventus bez pobjede u Firenci, Inter sa obje ruke zagrlio Scudetto
Foto - EPA

Seria A

Juventus bez pobjede u Firenci, Inter sa obje ruke zagrlio Scudetto

M. Šljivak

Torinski Juventus remizirao je danas na gostovanju kod Fiorentine (1:1) i tim Andree Pirla će do kraja sezone voditi ogromnu bitku za plasman u Ligu prvaka.

Fiorentina je dobro ušla u meč. Pulgar je pogodio stativu, a borbena igra Violama se isplatila u 29. minuti kada su stigli vodstva.

Adrien Rabiot je igrao rukom u kaznenom prostoru, sudija Davide Massa pokazuje na bijelu tačku, a prekrasnom panenkom Dušan Vlahović pogađa za 1:0.

Do kraja prvog dijela Juventus ima veliku šansu preko Ramseyja, ali iz dobre pozicije Velšanin loptu šalje pored gola i na odmor se odlazi vodstvom domaćih od 1:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Juventus poravnava. Prekrasno je zabio Alvaro Morata za 1:1.

U ostatku meča oba tima su imala svoje šanse da dođu do gola. Međutim, mreže su mirovale i ostalo je 1:1, te sa ovim bodom Stara dama ne može biti nikako zadovoljna.

Oglasi

Plasman u Ligu prvaka je ozbiljno ugrožen i lako bi se moglo desiti da Bianconere ne gledamo u društvu najboljih evropskih klubova.

Ekipa Intera savladala je na Giuseppe Meazzi ekipu Verone sa 1:0 i već im se može čestitati na tituli prvaka.

Jedini gol na meču postigao je Matteo Darmian u 76. minuti susreta, pa je Inter već sa obje ruke zagrlio trofej prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 33. kolo:

Fiorentina - Juventus 1:1
Inter - Verona 1:0

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Sta uradise od Juventusa dovedose ga sad bas u tesku poziciju da je upitna pozicija koja vodi u ligu prvaka iduce godine
5 3
Kenotala
Samo ti ganjaj pare Anjeli a pustio si ove strucnjake da kolo vode, unistili su sve sto se stvaralo godinama. Sad neces dobiti ni ono sto si ranije imao a ne povecanje prihoda.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi