FK Sarajevo objavio tri zaključka sa sastanka uz poruku za ostale premijerligaše!

Najavljeno formiranje Udruženja

FK Sarajevo objavio tri zaključka sa sastanka uz poruku za ostale premijerligaše!

A. Čaušević

Iako se većina klubova nije odazvala FK Sarajevo je održao najavljeni sastanak sa premijerligašima uz glavni zaključak da slijedi formiranje Udruženja klubova Premijer lige. 

Sastanku su prisustvovali predstavnici domaćina Sarajeva, te Veleža, Mladosti iz Doboja kod Kaknja te Olimpika dok se ostali klubovi nisu odazvali uz različiti obrazloženja.

Medijima su se poslije sjednice predsjednik Veleža, Šemsudin Hasić, predsjednik Sarajeva, Damir Kasum te prvi čovjek Mladosti, Mensur Mušija.

Nedugo nakon toga na zvaničnoj stranici Bordo kluba stiglo je i objavešenje uz tri glavna zaključka sa sastnaka te poruku ostalim premijerligašima.

"Predstavnici klubova iznijeli su poteškoće u radu sa kojima se susreću u tekućoj sezoni, a usvojeni su sljedeći zaključci:

- tri premijerligaška kluba FK Sarajevo, FK Mladost Doboj Kakanj i FK Velež donijeli su odluku da se formira udruženje premijerligaša, te će u narednim danima biti pokrenuti pravni i drugi logistički koraci,

Oglasi

- preostali klubovi koji se takmiče u najvišem rangu takmičenja su dobrodošli da se pridruže kada procjene da je za to došlo vrijeme,

- FK Mladost Doboj Kakanj, FK Velež i FK Sarajevo će javno izvještavati o svim potencijalnim nepravilnostima u narednom periodu, te će ukoliko procjene da se nastavlja proces narušavanja integriteta takmičenja, razmotriti opciju izlaska iz lige.

Nešto slično je u izjavi za medije rekao i Hasić koji je poručio da bi Rođeni mogli povući i najradikalniji potez, a to je istupanje iz lige.

"Ukoliko se nastavi s tendencijom i s neprimjerenim delegiranjem i suđenjem bez sankcija, mi ćemo nakon sljedećeg kola razmisliti o istupanju iz takmičenja u Premijer ligi", rekao je predsjednik Veleža.

Oglasi

Inače, iz Olimpika su na sadašnjem sastanku su bili samo "posmatrači", a u najmlađem sarajevskom premijerligašu će tek u narednom periodu razmisliti o daljnim koracima.

Osam klubova odbilo poziv za sastanak

Sastanak premijerligaških klubova kojeg su inicirali iz redova aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka FK Sarajevo održan je bez čak osam klubova.

Veliki broj premijerligaških klubova, tačnije njih osam otkazalo je učešće na današnjem sastanku, ali su u saopštenjima istakli da u budućnosti mogu razgovarati o svemu, no da sad nije vrijeme.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvo su iz FK Sloboda, još jučer, obavijestili FK Sarajevo da nemaju namjeru dolaziti na sastanak, a onda su to danas uradili i iz FK Željezničar, HŠK Zrinjski, te iz NK Široki Brijeg.

Isto su potom napravili i FK Borac, FK Krupa, FK Tuzla City, te FK Radnik iz Bijeljine. I iz ovih klubova su spremni razgovarati o stvarima koje će pridonijeti razvoju bosanskohercegovačkog fudbala, ali također smatraju da trenutno nije vrijeme za održavanje ovakvih sastanaka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dena33
Sretno Fk Sarajevo u subotu protiv smradova sa Šugavice. Pozz od Rodjenih !!
20 7
11plavihsampiona
Prebacuju lopticu na savez, a to sto duguju 6 mjeseci plate svojim igracima, sto nisu platili zdravstveno i doprinose pa im igraci po 40 dana cekaju da se operisu, što su prokockali 13 bodova prednosti to nije njihova krivica vec im kriv Vico kojeg su slavili do juce.
10 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi