Raiola spremio osvetu Dortmundu: Šta će se desiti ako odbiju prodati Haalanda ovog ljeta?

Otvoreno im zaprijetio

Raiola spremio osvetu Dortmundu: Šta će se desiti ako odbiju prodati Haalanda ovog ljeta?

E. Čaušević

Norveški napadač Erling Haaland na kraju ove sezone mogao bi napustiti Borussiju Dortmund iako čelnici ovog kluba ne žele da ga prodaju.

Haalanda zastupa Mino Raiola koji je prošlog mjeseca obavio razgovore s čelnicima klubova koji su pokazali interes za ovog napadača Dortmunda. No, to se čelnicima Borussije nije svidjelo i poručili su jasno da Norvežanin nije na prodaju.

Međutim, čini se da je Haaland odlučan da na ljeto promijeni klub jer smatra da je spreman da napravi novi iskorak u svojoj karijeri.

Narednog ljeta on će imati aktivnu otkupnu klauzulu između 80 i 100 miliona eura i Dortmund mu je poručio da tek tada može ići iako je jasno da mogu ovog ljeta zaraditi mnogo više novca od njegove prodaje.

No, čelnici njemačkog kluba su ljuti na Raiolu koji je bez njihovog znanja razgovarao s Barcelonom, Real Madridom, Manchester Unitedom i Liverpoolom i zbog toga su poručili da od transfera ovog ljeta neće biti ništa.

Međutim, Raiola je poznat po tome da ne odustaje tako lako, te da se uvijek osveti ukoliko nešto ne ide kako je on planirao.

Oglasi

Njemački mediji saopštili su danas da je Raiola poručio čelnicima Dortmunda da im je pametnije da puste Haalanda ovog ljeta nego da čekaju kraj naredne sezone kada će on spremiti osvetu.

Navodno, on je upozorio Dortmund da će narednog ljeta namjerno prodati Haalanda njihovom najvećem rivalu Bayernu ukoliko ga ne puste na kraju ove sezone.

Ne bi bilo prvi put da neki igrač Dortmuda ide u Bayern jer su prethodnih godina to uradili Robert Lewandowski, Mats Hummels i Mario Gotze što se navijačima ovog kluba uopšte nije svidjelo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haaland je napadač koji je oduševio svojim igrama i jasno je zbog čega Dortmund ne želi da ga pusti tako lako. No, poznavajući Raiolu bolje im je da mu se ne zamjeraju jer je rijetkost da je na kraju ovaj menadžer bio "donji".

Ovaj 20-godišnji napadač je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Dortmunda odigrao 38 mečeva u svim takmičenjima, te je zabio čak 37 golova i dodao još 11 asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

miki30
Kao prvo Bayern neće pregovarati sa takvim kao što je Raiola. Idi pregovaraj sa Perezom ili Laportom, oni su njegov kalibar. Ozbiljna ekipa kao što je Bayern neće sa njim uopšte na pregovarački stol.
8 4
MaDaj
Eto bas ce namjerno prodati Bayernu ... Ovaj zabar bi prodao mater za marku vise... bajern da ponuti 100 milliona a real 100,000,001 ovaj ce uciniti sve da mali ode u real ...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi