U Barci ne igra, ali reputacija ne blijedi: Najbolji trener današnjice želi Pjanića!

Traži se zamjena za veterana

U Barci ne igra, ali reputacija ne blijedi: Najbolji trener današnjice želi Pjanića!

A. Čaušević

Za Miralema Pjanića bi se moglo reći da je otpisan u Barceloni pošto već sedmicama ne igra te sa klupe za rezerviste posmatra svoje saigrače na terenu.

Iako se za njegovu avanturu u Barceloni može reći da je promašaj, njegova reputacija na međunardnom nivou uopšte ne blijedi. Barem, prema transfer glasinama.

Naime, kasno sinoć mediji u Španiji su objavili vijest da se Pjanić nalazi na listi želja ni manje ni više nego Pepa Guardiole, za mnoge najboljeg trenera današnjice koji već godinama uspješno radi u Manchester Cityju.

Građani su traže dostojnu zamjenu za Fernandinha koji je odavno ušao u jesen karijere. Ovih dana će proslaviti 36. rođendan i kak osada stvari stoje odlazi na kraju sezone kao slobodan igrač.

Bez obzira što iza sebe ima sezonu za zaborav (bez gola i asistencije na 28 nastupa op.a.) Pjanić je i dalje igrač svjetske klase jer se sjajne godine u Italiji ne mogu tek tako baciti niz provaliju.

Oglasi

Iskusni 31-godišnjak je taktički sazrio pod vodstovom Maxa Allegrija u Juventusu, oduvijek ga je krasila sjajna tehnika i sigurno je da bi se u Manchster Cityju ravnopravno borio za svoju poziciju.

Prema informacijama iz Španije kao konkurenciju Rodriju poslije izvjesnog odlaska Fernandihna, osim u Pjaniću, Guardiola vidi još Kalvinu Phillipsu (Leeds United) i Ismaealu Bennaceru (Milan).

Inače, jučer se pojavila i vijest da je Koeman zatražio prodaju Pjanića što je možda i trenutno najbolje rješenje jer je pred našim asem još nekoliko vrhunskih sezona i sigurno nije dao svoju posljednju riječ.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bh. veznjak je plaćen 60 miliona eura, a Barcelona će kako bi amortizovala transfer, zahtjevati 45 miliona.Iskusni 31-godišnjak bi karijeru mogao nastaviti u Premiershipu što bi bila četvrta Liga petice nakon što je igrao u Seriji A i Ligue 1.

Za Pjanića navodno od ranije interes pokazuje i Everton Carla Ancelottija, a neki spominju i moguću zamjenu s Manchester Unitedom za Paula Pogbu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

tbra
City se ubio za njega, bio bi on eobar kod Guardiole
8 0
nikobolji
Causevicu jesi ti retardiran vise. **** ti Pjanic svu familiju
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti