Novi igrač Bayerna o Lewandowskom: "Super je, nisam nikad dobio lakat od njega"

Upamecano hvali Poljaka

Novi igrač Bayerna o Lewandowskom: "Super je, nisam nikad dobio lakat od njega"

E. Škorić

Dayot Upamecano, koji će od naredne sezone igrati u Bayernu, pohvalio je govorio o prvom strijelcu Bavaraca Robertu Lewandowskom.

Poljak juri rekord Gerda Mullera u završnici sezone i nada se da će zabiti, ako ništa, jednako kao i slavni Nijemac - rekordnih 40 golova u jednoj bundesligaškoj sezoni. No, ono što je Lewi najbitnije je da će Bayern vjerovatno osvojiti novu titulu.

Njemački gigant u novu sezonu ulazi pojačan iz Leipziga. Osim što je stigao trener Julian Nagelsmann, dolazi i stoper Dayot Upamecano, koji je još ranije potvrđen kao nova akvizicija minhenskog tima.

Upamecano se raduje saradnju s Lewandowskim i ostatkom Bayernovih igrača, a posebno je hvalio sjajnog golgetera.

"Robert je neko ko ima sve. Ne igra nikada prljavo, nikada me nije udario laktom, za razliku od drugih igrača", rekao je Upamecano.

Upamecano će od 1. jula zvanično biti Bayernov, koji ga je platio 42,5 miliona eura, a igrač je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine. Visina odštete ga, rekao je to za Kicker, ne impresionira.

Oglasi

"Nemam nikakve veze s ovim brojevima. Mene zanima samo moj igrački razvoj. Ako vas Bayern želi, onda je jasno da ćete biti jako ponosni i sretni. U Njemačkoj je to najveća granica do koje može da dođe jedan nogoemtaš. Igranje u Leipzigu je naravno takođe velika stvar za mene, ali Bayern je ipak najveći, ne samo u Njemačkoj nego općenito".

Francuskog reprezentativca su pitali i za Juliana Nagelsmanna s kojim će raditi u minhenskom Bayernu .

"Definitivno je zabavno jer već znam njegovu filozofiju igranja i preferiram stil. Kao i ostali igrači, počet ću od nule. Sjajan je trener, ali sada razmišljamo o ovoj sezoni. Želimo postići svoj najbolji rezultat od sezone 2016/201".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Upamecano je ove sezone upisao 37 nastupa u svim takmičenjima, postigavši jedan gol uz jednu asistenciju, a sa "bikovima" će pokušati da osvoji Kup Njemačke jer će u ifnalu 13. maja igrati protiv Borussije Dortmund.

Uz to, Leipzig je sasvim sigurno viceprvak Njemačke jer trenutno ima sedam bodova više od trećeplasiranog Wolfsburga.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

muftup_skoro
prevlast u nj..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi