Igrači PSG-a razočarani: Sudija nam je psovao
Foto - EPA

Verratti i Herrera nakon utakmice

Igrači PSG-a razočarani: Sudija nam je psovao

M. Šljivak

Francuski prvak PSG nije uspio da se plasira u finale Lige prvaka.

Nakon što su u prvom meču poraženi na svom terenu od Manchester Cityja sa 2:1, sinoć su Sveci izgubili i revanš polufinala, a ovog puta je bilo 2:0 za Građane.

Dosta posla u ovom meču je imao nizozemski sudija Bjorn Kuipers. Nervoznim igračima PSG-a je podijelio četiri žuta i jedan crveni karton, a fudbaleri francuskog prvaka tvrde da ih je Kuipers i psovao.

Po završetku utakmice Marco Verratti i Ander Herrera su saopštili da su sudiju jasno čuli da psuje.

"Sudija je rekao Leandru Paredesu da od*ebe. Da mi to kažemo, dobili bismo tri ili četiri utakmice suspenzije", rekao je Herrera.

Italijanski veznjak Marco Verratti tvrdi da je njemu sudija psovao u lice.

Oglasi

"Sudija mi je dva puta rekao da se je*em. Mi bismo za ovakve riječi dobili 10 utakmica suspenzije", tvrdi Verratti.

Nezadovoljan je suđenjem, ali tvrdi da bez obzira na sve on nije kriv što se PSG nije plasirao u finale.

"Davao je olako kartone i zbog toga smo postali nervozni. Nije njegova krivica. Manchester City je zaslužio plasman u finale. Odličan su tim", rekao je Verratti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tim Pepa Guardiole do pobjede je stigao sa dva pogotka Riyada Mahreza, a sada čekaju ime protivnika u finalu.

U drugom polufinalu večeras se na Stamford Bridgeu u Londonu sastaju Chelsea i Real Madrid. Rezultat iz prvog meča ovih timova je 1:1.

Promo

Top Komentari

MaDaj
Zbog kartona postali nervozni?? Ma daj, ... psihički su jako slab tim, navikli se iživljavati na malim klubovima po Francuskoj pa kad su udarili na nekog ko ih zna muški roknuti pada koncentracija i ide se na udaranje... pa nakon 2:0 imali su 5-6 ludih bespotrebnih startova kod kojih se jasno vidjela namjera udaranja igrača ...
18 1
Noone
Koje fukare, pa nervozni ste bili posle crvenog Di Marije, onda ste počeli dobivati žute a svejedno posle crvenog ste mogli odmah put Pariza
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi