Mostar i Sarajevo u centru pažnje: Treneri najavili dva derbija 29. kola PLBiH

Očekuju nas zanimljive utakmice

Mostar i Sarajevo u centru pažnje: Treneri najavili dva derbija 29. kola PLBiH

H. Zilić

U 29. kolu PLBiH za fudbalere očekuju nas dva derbija.

U centru pažnje bit će mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža, te duel starih rivala Željezničara i Širokog Brijega.

Treneri pomenutih ekipa najavili su ove duele.

Jakirović i Dudić su dali svoj komentar pred mostarski derbi.

"Znamo šta znači gradski derbi. Analizirali smo utakmicu u Širokom i sada moramo biti puno odlučniji. Očekuje nas sad dobra i zanimljiva utakmica", rekao je Jakirović, dok je Dudić dodao:

"Bez obzira kakvo je stanje gradski derbi je zahtjevan. Ulog je još veći, jer su u pitanju pozicije koje vode u Evropu. Ulazimo u dobrom raspoloženju u utakmicu. Nismo izgubili 15 utkamica u nizu, to ni Sarajevo nije uspjelo. Zrinjskom veliko poštovanje. Prošli put smo imali igru, ali izostao je rezultat. Nadam se da će sad doći rezultat."

Duel na Grbavici između Željezničara i Širokog Brijega najavili su Blaž Slišković i Toni Karačić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Misli su okrenute prema meču sa Širokim. Nakon utakmice protiv Sarajeva imali smo period gdje je bio teško prihvatljiv taj poraz, teško nam je pao. Pokušali smo ovih dana da ekipu vratimo u normalu. Pripremali smo se kvalitetno za Široki, tu nemam zamjerku. Očekujem protiv Širokog da svaki pojedinac da svoj maksimum. Da odigraju kvalitetnije nego na Koševu. Svi zajedno priželjkujemo pobjedu i vjerujem da su momci svjesni situacije i samo pozitivan rezultat može vratiti atmosferu", rekao je trener Željezničara Blaž Slišković, dok je trener Širokog Toni Karačić imao kratku izjavu:

"Očekuje nas još jedna bitna utakmica. Bez obzira što Željezničar ima krizu rezultata, radi se o dobroj ekipi. Očekuje nas dobra utkamica, dobar teren. Spremamo se da ostvarimo naš cilj."

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Uber_i
Armijocrvena.da ti objasnim da ste tek dvije godine u PL vecinom ste drugoligasi kao sto ce te biti i sljedeci godina jer dijaspora nece vise slat milostinj ili sadaku.kad ovo sve procitas onda nek ti ga mama seka nena i svi tvoji bliznji popuse mrcino jedna nekulturna.
1 16
Sarajevoboy
SAMO AGRESIVNO ROĐENI PROTIV PLASTIČARA
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi