Legende ponižene i ismijane: Mlada zvijezda Chelseaja Kroosu i Ramosu prodala fazon s ulice

Uzalud su mlatili rukama

Legende ponižene i ismijane: Mlada zvijezda Chelseaja Kroosu i Ramosu prodala fazon s ulice

A. Čaušević

Real Madrid može biti sretan što je protiv Chelseaja izgubio samo s 2:0 te se tako na častan način oprostio od Lige prvaka za ovu sezonu.

Kraljevi su tokom cijelog meča djelovali kao razbijena vojska, a Zinedine Zidane jednostavno nije imao rješenja za rastrčane, razigrane i borbene Plavce koji su izgledali kao mašine.

Pojedini "veterani" Reala poput Tonija Kroosa i Sergija Ramosa su totalno nadmudretni i nadigrani, a pojedini igrači Chelseaja su stigli i ismijati dvojicu simola trijumfalne ere Los Blancosa.

Naime, Kai Havertz je u jednom trenutku uspio Kroosu i Ramosu prodati fazon prepoznatljiv s uličnog fudbala. Krenuo je po loptu rukom, a kao slučajno je udario nogom. Šta se desilo pogledajte ovdje.

Igrači Reala su očekivano protestvovali kod sudija, a Nijemac je sigurno uživao u ovom trenutku jer ovakva prilika ne događa se tako često, pogotovo nekom ko ima 21 godinu.

Ramos (35) i Kroos (31) definitivno nisu navikli na nešto ovakvo jer su proteklih godina dominirali u Ligi prvaka, međutim čini se da je i tome došao kraj pa Realu treba remont.

Poslije utakmice mnogi su uglavnom pričali o neumornom N'golou Kanteu, a interesantno da je Havertz bio taj koji je najviše pretrčao sinoć na Stamford Bridgeu, ukupno 11.63 km. Kante je bio drugi sa 11.38 pretrčanih kilometara.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Mladi Nijemac je prošlog ljeta stigao za 80 miliona eura, njegov početak nije bio baš najbolji, ali je poslije dolaska Thomasa Tuchela proigrao te počinje da opravdava uloženi novac.

Havertz kojeg mnogi smatraju kao najvećeg njemačkog talenta u ovom stoljeću je za sada u dresu Chelseaja na učinku od 8 golova i devet asistencija. U prvoj sezoni će imati priliku da osvoji Ligu prvaka i FA Cup jer su Plavci u finalima ta dva takmičenja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Berlinac
Koji ste vi levati pa sta hocete vise od Reala pa imali iko da je osvojio titula u LP ko Real mislim pisete nesto sto nema sensa
3 7
Berlinac
Znaci ovo je sajt barceloninih navijaca
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi