FK Sarajevo predstavio novi koncept rada omladinskog pogona
FK Sarajevo

Škole fudbala iz KS pozvane na saradnju

FK Sarajevo predstavio novi koncept rada omladinskog pogona

A. Čaušević

FK Sarajevo je predstavio novi koncept rada omladinskog pogona nakon što je prije nekoliko dana najavljeno gašenje Škole fudbala Asim Ferrhatović Hase.

Danas je u prostorijama hotela Ibis održan sastanak sa šefovima Škola fudbala sa područja Kantona Sarajevo, gdje je prezentovan novi koncept rada Omladinskog pogona FK Sarajevo.

"U sklopu Akademije U-12 i U-13 selekcije će biti sastavljene od dječaka koji su prošli selekcije Škole fudbala sa područja Kantona Sarajevo, a od U-14 do U-19 generacije će se vršiti selekcija igrača sa područja cijele Bosne i Hercegovine. Cilj ovakve organizacije je poboljšavanje rada Omladinskog pogona FK Sarajevo koji sada radi u okviru Akademije koja nosi naziv "Asim Ferhatović Hase", te tako na pravi način odati počast legendi FK Sarajevo.

FK Sarajevo bi imao prednost dovođenja igrača iz Škola fudbala koje odluče stupiti u parnerski odnos sa Bordo klubom, a četiri škole koje potpišu ugovor o trajanju od pet godina imati će posebne privilegije kada je riječ o učestvovanju na turnirima i nabavci opreme za svoje polaznike.

Početkom naredne sedmice Škole fudbala dobiti će prijedloge ugovora, a školama se ostavlja na izbor nekoliko različitih opcija saradnje ovisno o njihovim željama i potrebama.

Fudbalski klub Sarajevo će blagovremeno upoznati navijače i javnost koje Škole fudbala su odlučile u sljedećih pet godina stupiti u parnerski odnos sa našim klubom", saopšteno je iz FK Sarajevo.

Oglasi

Inače, u Bordo klubu su se za gašenje Škole fudbala Asim Ferrhatović Hase jer je nakon analize ustanovljeno da kvalitet rada nije zadovoljavajući te da se iz finansijskog ugla ne radi o samoodrživom projektu.

Ovo znači da će mnogi dječaci u narednom periodu tražiti nove sredine za treniranje. Ponudu su dobili iz Unisa iz Vogošće, kluba koji se takmiči u Drugoj ligi FBiH grupa Centar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pozivamo sve dječake Škole fudbala Asim Ferhatović Hase, da dođu i postanu dio kolektiva FK Unis Vogošća.

Sve potrebne informacije o radu našeg kluba možete dobiti direktno na stadionu Hakija Mršo, ili upitom u inbox Facebook stranice", saopštili su iz Unisa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

rabodimis
Puno pametnije i puno bolje.. Nema uhljebljenih i nezainteresovanih trenera nego ce djeca imat ljude koji ce se non stop trudit i radit za njih, nek se bivsi igraci zaposle u te skole ili nek otvore svoje, ako znaju svoj posao i vjeruju u sebe.. Ima tih skola vec bruku pa nek se brate dokazuju ko treneri, ako je neko kvalitet napredovace, ne moze jednostavnije i postenije.. Svaka cast !
5 2
user1571956549
BRAVO ZA UNIS....
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi