Georgijević o najvećoj snazi Veleža, gradskom derbiju, navijačima...:"Jedva čekam da počne"

Napadač Rođenih govorio za SportSport.ba

Georgijević o najvećoj snazi Veleža, gradskom derbiju, navijačima...:"Jedva čekam da počne"

A. Čaušević

Napad Veleža u gradskom derbiju protiv Zrinjskog će predvoditi Dejan Georgijević koji dres Rođenih nosi od februara. 

Za 27-godišnjeg Georgijevića će to biti prvi mostarski derbi, a kako kaže jedva čeka da započne utakmica pod Bijelim brijegom.

"Za mene je to prvi derbi, nemam iskustva s mostaskim derbijem, ali ono što sam čuo od saigrača uvijek bude burno i dosta je značajna utakmica za obje ekipe", rekao je Georgijević na početku razgovora za SportSport.ba.

"Svaka utakmica nosi određenu težinu, ali sigurno će za mene ovo biti jedno lijepo iskustvo za mene i jedva čekam da utakmica počne."

Georgijević je u napadu zamijenio Fejsala Mulića. On je drugačiji tip napadača od svog zemljaka, za sada ima dva postignuta gola na svom kontu.

Oglasi

"Sigurno da mogu i bolje, zadovoljan sam. Otkako sam došao nemamo poraza, uglavnom pobjeđujemo. Tu je nekoliko remija. Ide dobro, a nadam se da će tako biti i nakon vikenda."

Kao najveću snagu ove ekipe Rođenih izdvojio je kolektiv i zajedništvo.

"Svi smo nekako zajedno i kolektiv je složan. Svi smo dobri. Nekad nas bude po sedam ili osam na piću i kafi. Prava samo ekipa."

Žao mu je što navijača nema na tribinama Rođeni čije navijanje je gledao na video klipovima i snimcima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Gledao sam dosta video klikova i snimaka, uvijek bude burno. Navijači su vatreni, to mi se sviđa. Žao mi je što ne mogu da prisustvuju utakmicama", završio je Georgijević.

Subotnja utakmica pod Bijelim brijegom će početi u 19:05, a pravdu će dijeliti Elvis Mujić iz Banovića. U dva dosadašnja duela ove sezone oba tima su upisali po jedan trijumf. Velež s 2:0, a Zrinjski s 3:1.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uber_i
Svojoj i tvojoj mami
1 16
velez mo
ZABI GA DEJOOOOOOOO
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije