DK FSBiH: Sarajevu kazna zbog neistinitih navoda kojima su vršeni pritisci na službena lica

Kažnjeni i Mušija, te Sadiku

DK FSBiH: Sarajevu kazna zbog neistinitih navoda kojima su vršeni pritisci na službena lica

A. Beganović

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na jednoj posljednjoj sjednici rješavala je mnogo pitanja koja su u njenoj nadležnosti.

Tako su članovi Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine između ostalog novčano kaznili aktuelnog prvaka naše zemlje, FK Sarajevo, i to, kako navode, zbog neistinitih navodna objavljenih na službenoj stranici kojima je vršen pritisak na organe i službena lica Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

"FK “Sarajevo” Sarajevo, izriče se novčana u iznosu od 1.000,00 (slovima: jednehiljade) KM, zbog prekršaja iz člana 75. stava 1. tačke b) Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, a u vezi sa članom 4. stavom 1. tačkom 8. Kodeksa ponašanja članova nogometne/fudbalske organizacije, jer su na zvaničnoj web stranici imenovanog kluba, a prije početka utakmice 26. kola m:tel Premijer lige BiH, sezona 20/21, odigrane dana 17.04.2021. godine između FK „Sarajevo” Sarajevo i FK „Borac” Banja Luka (0:2), objavljeni neistiniti navodi kojima je vršen pritisak na organe i službena lica NS/FS BiH u obavljanju svojih dužnosti.

Imenovani klub je dužan novčanu kaznu iz tačke 1. ove Odluke uplatiti na račun NS/FS BiH u roku od 15 dana od pravosnažnosti odluke", navodi se u obrazloženju Odluke.

No, to nije sve, odnosno novčano su kažnjeni i predsjednik FK Mladost Doboj Kakanj, Mensur Mušija, te igrač ovog kluba Rijad Sadiku, zbog iznošenja neistina u izjavama datim nakon susreta sa Željezničarem koji je završio bez pobjednika (4:4).

"Predsjedniku FK “Mladost” Doboj Kakanj, Mušiji Mensuru, izriče se novčana kazna u iznosu od 1.000,00 (slovima: jednehiljade) KM, zbog prekršaja iz člana 81. stava 3. tačke b) Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH (prekršaji vezani za povredu kodeksa ponašanja i anti-doping), jer je imenovani nakon završetka utakmice 25. kola m:tel Premijer lige BiH, sezona 20/21, odigrane dana 10.04.2021. godine između FK „Željezničar” Sarajevo i FK „Mladost” Doboj Kakanj (4:4) dao neargumetnovano saopštenje za javnost uz iznošenje neistina.

Imenovani je dužan novčanu kaznu iz tačke 1. ove Odluke uplatiti na račun NS/FS BiH u roku od 15 dana od pravosnažnosti odluke", navodi se u obrazloženju Odluke za kažnjavanje Mensura mušije, dok se u obrazlođenju Odluke za kažnjavanje Sadikua navodi:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Igraču FK “Mladost” Doboj Kakanj, Sadiku Rijadu, izriče se novčana kazna u iznosu od 500,00 (slovima: petstotina) KM, zbog prekršaja iz člana 81. stava 3. tačke a) Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH (prekršaji vezani za povredu kodeksa ponašanja i anti-doping), jer je imenovani nakon završetka utakmice 25. kola m:tel Premijer lige BiH, sezona 20/21, odigrane dana 10.04.2021. godine između FK „Željezničar” Sarajevo i FK „Mladost” Doboj Kakanj (4:4) dao neargumetnovano saopštenje za javnost uz iznošenje neistina.

Imenovani je dužan novčanu kaznu iz tačke 1. ove Odluke uplatiti na račun NS/FS BiH u roku od 15 dana od pravosnažnosti odluke."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
A hoce li Borac dobiti kaznu sto svaku utakmicu ima puno lozu navijaca??Neka neko ode i izbroji broj ljudi pa nek kaze jel prelazi broj dozvoljeni?Mi smo kaznjeni sto smo samo trazili fer sudjenje?hahahaajajja sto vas iz saveza boli istina.Vidjet cu sta ce vam "sampionski Borac"uraditi u Evropi.Ako prodju prvo kolo ja brisem ovaj profil.Ko hoce nek slika k neka me demantuje u augustu
26 6
Asam85
Ma ne bi oni, to je pošten klub! Nisu oni Amer Osim, ma kakvi. To je ono što je došlo u javnost, šta je sa onim što se još ne zna. Neka zakažu još jedan sastanak možda bude bolje.
2 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi