James i Lakersi neće odbraniti prsten: Brutalni Booker presudio prvacima

Prvo veliko iznenađenje

James i Lakersi neće odbraniti prsten: Brutalni Booker presudio prvacima

S. Grebović

Košarkaši Phoenix Sunsa su pobjedom u Staples Centru 113:100 sa ukupnih 4-2 eliminisali aktuelne vlasnike NBA prstena, ekipu Los Angeles Lakersa.

Već u prvoj četvrtini Sunsi su napravili osjetnu prednost i sjajnom igrom u odbrani Jezeraše ograničili na svega 14 postignutih poena. Već tada je Anthony Davis uslijed bolova morao napustiti parket i do kraja se više nije vraćajo u igru.

Da stvar bude još gora po domaće povrijedio se i Alex Caruso.

Gosti su i u nastavku konce igre držali u svojim rukama, prvacima nisu dozvoljavali da ih obziljnije ugroze i na kraju su zasluženo slavili.

Lakersi jednostavno nisu imali odgovor na sjajnog Devina Bookera koji im je ubacio nestvarnih 47 poena i uz to dodao 11 skokova, dok je Schrooder dodao 20. Kod poraženih Lebron James je bio bolji od ostalih sa 29 poena. Kralj je tako ispao na prvoj prepreci u playoffu po prvi put u svojoj karijeri.

Sunsi će tako u narednoj rundi igrati protiv Devera koji je bio bolji od Portlanda u seriji.

Top Komentari

makelele
Veće bi bilo iznenadjenje da su desetkovani Lakersi uspjeli izbaciti ovakve Sunse.
5 0
dinass
I on tvrdi da je Goat,nije samo napadacka statistika u pitanju MJ i Pipen su svake sezone kada su osvajali titulu bili u prvoj odbrambenoj petorci ili bili proglaseni za najboljeg odbrambenog igraca.U kosarci se igra i odbrana i napad.Ti si ubacio 29 al tebi covjek ubacio 47
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti