Sprema se novo regionalno takmičenje u košarci: Odlazi li ABA liga u historiju?
FOTO: T. Hebib

Hrvatska je predložila ideju

Sprema se novo regionalno takmičenje u košarci: Odlazi li ABA liga u historiju?

H. Zilić

Uzbudljivo ljeto je u regionalnoj košarci.

Košarkaški savez Hrvatske u planu ima pokretanje nove regionalne lige, a to bi možda značilo i kraj ABA lige, koja je posljednjih sezona bila na klimavim nogama, a i javnost u regiji nije zadovoljna zatvorenim sistemom za većinu klubova.

Hrvati žele regionalnu ligu po turnirskom sistemu, a učešće u istoj bi se ostvarivalo kroz domaće takmičenje, koje bi dobilo više na važnosti.

U kalendaru bi se odredili datumi za turnire i ne bi se stvarala gužva, tačnije klubovi ne bi imali zgusnut raspored, dok bi se normalno odvijala nacionalna prvenstva.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Domaćinstvo takvih turnira donosi brojne mogućnosti - sportske, sponzorske i organizacijske, a određene su televizijske kuće već u preliminarnim razgovorima iskazale interes za TV prava takve lige.

Sudbina ABA lige je neizvjesna iz sezone u sezonu, a možda je baš Hrvatska napravila prvi korak prema jednom novom koašrkaškom takmičenju u regiji. Obzirom na ostale klubove i Saveze u regiji nije isključeno da ova ideja uskoro ugleda svjetlo dana.

Top Komentari

dinass
ABA je unistila domaca prvenstva,Hrvati su to posebno osjetili.
9 0
PeppermintSA
Glupost
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi