FK Borac danas predstavio još jedno pojačanje!

Amar Begić stigao iz Mladosti

FK Borac danas predstavio još jedno pojačanje!

E. Čaušević

FK Borac počeo je jučer pripreme za novu sezonu.

Banjalučki klub je u minuloj sezoni Premijer lige BiH uspio da osvoji titulu prvaka naše zemlje, te izbori plasman u Evropu.

Borac je u drugom dijelu sezone nadoknadio zaostatak od 13 bodova u odnosu na Sarajevo, te je uspio da osvoji titulu prvaka BiH.

Za igrače banjalučkog kluba nema mnogo odmora jer je Marko Maksimović jučer obavio prozivku igrača za novu sezonu.

Jasno je da će u Borcu biti nekoliko promjena u igračkom kadru, a očekuje se da klub dovede nekoliko pojačanja pred nastupe u evropskim takmičenjima.

Banjalučki klub danas je doveo novo pojačanje, a riječ je o Amaru Begiću koji u Borac stiže iz ekipe Mladosti.

Oglasi

Njegov ugovor s ekipom iz Doboja kod Kaknja u kojoj je i ponikao istekao je na kraju ove sezone, a ovaj 20-godišnji veznjak odlučio je da svoju karijeru nastavi u dresu aktuelnog prvaka BiH.

Begić je u protekloj sezoni u dresu Mladosti u Premijer ligi odigrao 30 utakmica i upisao je dvije asistencije.

Prije dolaska Begića ekipu Borca ranije su još pojačali Milan Vušurović i golman Nikola Ćetković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na prozivci su se pojavili sljedeći fudbaleri: Dojan Pavlović, Luka Damjanović, Aleksandar Subić, Aleksandar Vojnović, Bojan Marković, Dejan Uzelac, Filip Račić, Dino Ćorić, Đorđe Ćosić, Jovo Lukić, Dejan Bosančić, Milan Šikanjić, Goran Zakarić, Dejan Javorac, Savo Šušić, Luka Bobić, Boro Erić, Branko Božić, David Vuković i Slobodan Vuk Vujmilović.

Pojedini fudbaleri su dobili nešto duži odmor i ekipi će se priključiti za nekoliko dana, dok su Almedin Ziljkić i Panagiotis Moraitis dobili dozvolu za duže odsustvo.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Ne znam sta radi direktorica Sabrina kad joj borax kupi igrace ispred nosa. Zasto ne dovodi Hadzica i z Mladosti?
5 0
pjanke.sa
Kakva ironija. Izbaci ih njihov direktor iz takmicenja i jos im otme igraca. Uzas
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi