Ko zauzima poziciju Krupe u PLBiH: U igri bivši prvak države, nije isključen i banjalučki derbi

Bit će uzbudljivo narednih dana

Ko zauzima poziciju Krupe u PLBiH: U igri bivši prvak države, nije isključen i banjalučki derbi

H. Zilić

FK Krupa zbog finansijskih razloga odustaje od Premijer lige BiH za narednu sezonu.

Sada se s pravom postavlja pitanje koji će klub zauzeti mjesto tima sa Vrbasa u Premijer ligi BiH?

Obzirom da Krupa seli u Prvu ligu RS, njihovo mjesto u najvišem rangu bh. fudbala zauzeo bi prvi tim iz lige RS koji ispunjava uslove za PLBiH.

Poznato je da je Rudar Prijedor prvak RS-a i da su izborili plasman u PLBiH, a iza sebe su ostavili ekipe Leotara i Zvijezde 09.

Upravo su Leotar i Zvijezda 09 najozibljniji kandidati da zauzmu Krupino mjesto u PLBiH, a o tome će dosta toga odlučiti i licenca.

Leotaru bi problem mogla predstavljati infrastruktura, obzirom da stadion Police nije baš u sjajnom stanju, dok Zvijezda 09 ima sve potrebne uslove za Premijer ligu BiH, ali pitanje je da li klub u ovom momentu ima takve ambicije, obzirom da su usmjereni na razvoj mladih igrača, a tome svjedoči podatak da su postali juniorski prvac Bosne i Hercegovine.

Četvrto mjesto u Prvoj ligi RS zauzeo je Željezničar iz Banja Luke, koji također ima omladinske selekcije, a u PLBiH bi mogao koristiti Gradski stadion u Banja Luci, pa i njih ne smijemo isključiti iz ove priče, iako su Leotar i Zvijezda 09 glavni kandidati.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Peto mjesto u minuloj sezoni u Prvoj ligi RS zauzeo je Tekstilac Derventa i njih možemo već isključiti iz ove priče.

Bit će zanimljivo svakako u narednim danima, a žrijeb takmičarskih brojeva za novu sezonu Premijer lige BiH zakazan je za četvrtak.

Top Komentari

Szentharomsvag
E yebem ja ligu u koju se ulazi po nacionalnom automatizmu. Da bog da se raspala i niko ne igrao u njoj. Ionako se samo brukamo.
19 4
bk123
Ja mislim da nam Europa zavidi...ovo što mi imamo nema niko
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi