Dalić: Znao je šta se protiv mene radi i piše, ali ostat ćemo i dalje gospoda

Savladale ga emocije

Dalić: Znao je šta se protiv mene radi i piše, ali ostat ćemo i dalje gospoda

E. Čaušević

Reprezentacija Hrvatske sinoć je pobijedila Škotsku sa 3:1 i plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva.

Vatreni nisu briljirali u grupnoj fazi Eura, ali su uspjeli biti pravi kada je to bilo najpotrebnije. Hrvatska je sinoć u Glasgowu pobijedila Škotsku sa 3:1, te se kao drugoplasirana iz grupe plasirala dalje.

Hrvatska je odigrala daleko najbolju utakmicu u dosadašnjem izdanju Evropskog prvenstva, a posebno je briljirao Luka Modrić koji je postigao jedan pogodak, te je upisao asistenciju.

Nakon mečeva protiv Engleske i Češke na udaru velikih kritika hrvatske javnosti bio je Zlatko Dalić, ali je i sinoć pokazao da može spremiti ekipu onda kada je to najvažnije.

Dalić je nakon utakmice bio dosta uzbuđen, ali je priznao da je veliki pritisak koji je imao prethodnih dana ostavio traga.

"Ovih deset dana je bilo ludilo i ja to ne mogu shvatiti. Ne znam koji sam cilj ostvario. Deseti, jedanaesti, dvanaesti. Dragi Bog je uz mene i gura me kad je najteže", rekao je Dalić na početku press konferencije.

Oglasi

Nakon utakmice Modrić je potrčao selektoru u zagrljaj što sigurno Daliću itekako znači nakon špekulacija da nema baš veliku podršku igrača.

"Ne mogu razumjeti ludilo u posljednjih deset dana. Neću ulaziti u to, čuvat ću svoje dostojanstvo, svoj ponos i uvijek ću biti fer. Baš zbog toga bili smo sretni. Luka je znao što se događalo i što se protiv mene radilo i pisalo. Zato je bio sretan, i svi igrači. Ali dobro, ostat ćemo i dalje gospoda. Hvala svima na podršci, na kritikama. Idemo dalje", rekao je Dalić.

Selektor Hrvatske osvrnuo se i na igru Modrića u ovoj utakmici koji je prelomio meč sredinom drugog poluvremena sjajnim golom za 2:1.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Fantastičan gol, Luka je pun želje i motiva. Nikome nije jasno kako ostaje na ovom nivou. Svi mislimo da će pasti i oslabjeti u godinama u kojima je. Ali on je sve bolji. Vuče cijelu ekipu i ne posustaje. Što god da kažem o Luki i njegovoj igri, bit će premalo. Ponosan sam kakvog igrača i kapitena imam", dodao je selektor Vatrenih.

Reprezentacija Hrvatske će meč četvrtfinala Evropskog prvenstva igrati u ponedjeljak, a večeras će saznati svog protivnika. Potencijalni rivali Vatrenih u narednoj rundi su Španija, Poljska, Švedska i Slovačka.

Promo

Top Komentari

bk123
Daliću majstore hvala ti za sve, ljubomora je čudna bolest. Neki nemogu ni sanjati što si ti postigao, al takav smo mentalitet il' dižemo u nebesa il' pljujemo. Samo jako pa dokle stignete, taman da odmah sad i izgubite VELIKI STE
5 4
pero98
Čestitke na prolazu. Sretno Vatreni.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi