Najgori tim na svijetu nudi Messiju ugovor na 15 godina!

Brazilci su mnoge nasmijali

Najgori tim na svijetu nudi Messiju ugovor na 15 godina!

E. Škorić

Lionel Messi od danas je slobodan igrač, pošto mu je zvanično istekao ugovor s Barcelonom.

Unatoč nedavnim tvrdnjama da Messi potpisuje novi ugovor s Barcelonom na godinu dana uz opciju produženja na još godinu, navijači katalonskog diva strepe. Nije im baš svejedno sada kada znaju da je njihov najbolji igrač slobodan.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta pak tvrdi da i klub i igrač žele isto - nastavak saradnje i da nema razloga za brigu. No, šta ako bogati šeici pokucaju na Messijeva vrata s nekom nemoralnom ponudom?

A ima i onih manje bogatih i slavnih kojima ostaje, ako ništa, barem da se dobro našale i zabave. Brazilski klub Ibis na svom se Twitter računu hvalio kako je najgori tim na svijetu s obzirom da drži Guinnesov rekord po broju poraza. Naime, oni nisu izbjegli poraz skoro četiri godine, tačnije tri godine i 11 mjeseci.

Sada su objavili fotografiju zvaničnog dokumenta u kojem Messija zovu kod sebe i navode mu nekoliko razloga zašto baš njih da odabere. Prije svega, ugovor bi trajao čak 15 godina i na snagu bi stupio u četvrtak. Platu bi Messi zarađivao na osnovu svog učinka na mečevima, a istovremeno su ubacili klauzulu u ugovor prema kojem "ne smije postići mnogo golova" jer bi to značilo raskid ugovora.

"Ne smiješ biti prvak", jedna je od stavki u ugovoru, jer bi u tom slučaju ostao bez ugovora. Takođe, navode da ne bi mogao nositi desetku jer je ona u vlasništvu lokalnog idola Maura Shampaa.

I za kraj, Messi mora da se tri puta zaklete pred ogledalom da je Pele puno bolji od Maradone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ibis igra domaće utakmice na općinskom stadionu Ademir Cunha kapaciteta 10.000 gledatelja. Osim Messija, već su "pokušali" da dovedu i Nijemca Thomasa Mullera. Možda su najgori tim na svijetu, ali humora im ne nedostaje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ryder7
Ma lažeš da si napisao "zaklete" hahahah
0 1
Derdiyok
Ko sve prima platu Allahu dragi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi