Gdje smo mi, a gdje oni? Eurorival bh. kluba potpisao "astronomski" sponzorski ugovor!

Značajna cifra

Gdje smo mi, a gdje oni? Eurorival bh. kluba potpisao "astronomski" sponzorski ugovor!

A. Čaušević

Bh. klubovi svoje evropske nastupe počinju ove sedmice.

Prvi će na teren Borac kojeg u utorak čeka gostovanje u Rumuniji kod tamošnjeg prvaka Cluja u prvom pretkolu Lige prvaka.

Dan uoči utakmice s Borcem Cluj je potpisao sponzorski ugovor vrijedan astronomsku cifru za bh. standarde.

Naime, novi glavni sponzor na dresu rumunske ekipe bit će kompanija eToro koja će sponoziranje na godišnjem nivou plaćati 1.8 miliona eura.

Mediji u Rumuniji pišu da će sada Cluj samo od sponzora godišnje zarađivati tri miliona eura, dok se na taj iznos dodaje i zagarantovanih 2.7 miliona eura od TV prava.

[facebook]https://www.facebook.com/cfr1907/videos/230968232017340/[/facebook]

Oglasi

Prva utakmica između Cluja i Borca igrat će se na stadionu Constantin Radulescu s početkom u 19 sati po centralnoevropskom vremenu.

Minulog vikenda je na treningu rumunskog kluba došlo do incidenta na treningu, a na kraju je ugovor raskinut s iskusnim napadečem Mariom Rondonom.

Cluj je u proteklom periodu Cluj doveo šest pojačanja od kojih je bh. javnosti najpoznatiji bivši štoper Zrinjskog i Željezničara, Daniel Graovac. Još su stigli Michael Pereira, Syam Ben Youssef, Paulo Vinicius, Luis Aurelio i William Soares.

Prema prognozama tamošnjih medija sutrašnji sastav Cluja bi mogao izgledati ovako: Arlauskis - Sušić, Bouhenna, A. Burca, Camora - J. Rodriguez, Tahiri - Deac, Ad. Paun, Petrila - Debeljuh.

Borčeva ekspedicija je danas otputovala u Rumuniju. UEFA je odlučila da meč sude Nizozemci na čelu sa Jochemom Kamphuisom. Revanš u Banja Luci se igra 13. jula.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Celtic
Ma mi smo super samo nas sudije i ostali ne vole jer smo muslimani i ne daju nam da uspijemo buhahaha :D
3 1
Refiksabanadzovic2
Doveli 6 pojacanja a ni jedan nije u prvoj postavi za evropsku utakmicu,znaci to su prinove nisu pojacanja
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi