Moldavci donijeli neobičnu odluku da pripreme "pakao" Bordo timu

Utakmica u četvrtak

Moldavci donijeli neobičnu odluku da pripreme "pakao" Bordo timu

A. Čaušević

Sarajevo svoj evropski put u novoj sezoni počinje u Moldaviji utakmicom prvog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Osvajač Kupa BiH će za protivnika imali Milsami, a prava utakmica igrat će u u Orheiju na stadionu sportskog kompleksa District Sport.

Moldavci su se odlučili za neobičnu odluku pred utakmicu koja se igra u četvrtak s početkom u 19 sati po centralnoevropskom vremenu, posebno jer se radi o evropskom susretu.

Naime, meč će se igrati pred publikom, a ulaz na stadion će biti slobodan pa se u Milsamiju nadaju da će tako "prirediti" pakao Bordo ekspediciji i otežati im posao. Ukupno će meču moći prisustvovati 1.100 gledatelja.

Inače, bh. predstavnik je jutros otputovao u Moldaviju, a večeras je na programu i službeni trening. Krste Velksoski je govoro o očekivanjima sa susreta.

"Očekujemo jedan dobar rezultat. Napravili smo dobru analizu njihove ekipe, ali najbitnije je kako ćemo mi odigrati. Ako odigramo onako kako znamo, neće biti problem", rekao je Velkoski i dodao je:

"Bilo je promjena u našoj ekipi, ali očekujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i napraviti dobar rezultat i proći u drugi krug."

"Najopasniji su po desnoj strani i u špicu. Imaju jednog momka preko kojeg sve ide u sredini koji organizira igru i sve ide preko njega. Moramo da ih zatvorimo da ne bude problema.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Još ranije su delegirane sudije. Odlučeno je da pravdu dijeli turski arbitar Yasar Kemal Ugurlu. Riječ je o 40-godišnjim sudijom koji, zanimljivo, nema internacionalnog iskustva kada su klubovi u pitanju.

Revanš susret na stadionu Asim Ferhatović Hase igrat će se 15. jula s početkom u 21 sat.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1571956549
Dabogda pitari ispali.... Gov na smrdljiva....
2 8
Husrefbeg22
Sto se tice pravopisa i gramatike bosanskoga jezika ja predlazem da poslodavac posalje sve novinare sport.sport.ba na tromjesecni kurs pravopisa bosanskoga jezika za osnovne i srednje skole. Toliko je grjesaka da ih vise nije ucinkovito ni nabrajati. Umjesto da njeguju i cuvaju bosanski jezik i njegova pravopisna pravila oni ga svakodnevno razaraju ili srbiziraju, osnosno, kroatiziraju.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi