Briljirao na Evropskom prvenstvu, pa odbio poziv Manchester Uniteda

Di Lorenzo produžio ugovor s Napolijem

Briljirao na Evropskom prvenstvu, pa odbio poziv Manchester Uniteda

E. Čaušević

Giovanni Di Lorenzo ostavio je sjajan utisak na Evropskom prvenstvu u dresu reprezentacije Italije.

Italijani su u nedjelju u finalu Eura uspjeli nakon penala da pobijede Englesku, te dođu do titule prvaka Evrope.

Di Lorenzo je bio standardan član ekipe Roberta Mancinija i svojim igrama privukao je pažnju mnogih evropskih velikana.

Prethodnih dana Di Lorenzo se povezivao s prelaskom u Manchester United, ali sada je jasno da neće biti ništa od njegovog odlaska u engleski Premiership.

Naime, Napoli je večeras potvrdio da je Di Lorenzo potpisao novi ugovor i da će ostati u klubu iz Napulja do ljeta 2026. godine.

Bilo je špekulacija da bi Napoli mogao iskoristiti dobre igre Di Lorenza na Evropskom prvenstvu i prodati ga ovog ljeta, ali je De Laurentiis ponovo pokazao da mu novac i nije toliko bitan.

Napoli je ponudio ovom 27-godišnjem igraču novi ugovor koji je on prihvatio bez mnogo razmišljanja, a večeras je sve ozvaničeno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Di Lorenzo je ponikao u Reggini, a u Napoli je stigao na ljeto 2019. godine iz Empolija za osam miliona eura što je bio odličan posao.

Top Komentari

HAKENPUTZ
Najslabija karika Italije lik bio, ne bi ni igrao da je Florenzi bio fit...
6 2
sarayson
Sreca pa je tako, daleko ti svlacionica od Trafforda bila
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije