Rođeni stigli u Mostar, navijači im priredili doček

Nakon sjajnih rezultata u Evropi

Rođeni stigli u Mostar, navijači im priredili doček

E. Škorić

FK Velež je jučer jedini od tri predstavnika BiH prošao u drugo pretkolo UEFA Konferencijske lige.

Mostarci su u provm meču slavili s 2:1, a i u revanšu su bili bolji od rivala istim rezultatom. Coleraine je poveo golom Shevlina u 33. minuti, ali su u nastavku Brandao i Anđušić režirali preokret Veleža.

Avion sa igračima i stručnim štabom stigao je jutros na mostarski aerodrom, a Rođene su dočekali i navijači koji su došli da im čestitaju na sjajnom rezultatu u Evropi.

Feđa Dudić je po dolasku izjavio:

"Nenaspavan i sve, ali sigurno jedan predivan osjećaj. Nadam se da ćemo i za sedam dana dostojno predstavljati Mostar i BiH. Pozivam sve da budu na Grbavici i danam pomognu kao i u prvoj utakmici".

Velež sezonu u Premijer ligi BiH otvara u ponedjeljak protiv Posušja, ali slijedi uskoro novi evropski izazov. Njihov rival bit će grčki velikan AEK.

Oglasi

U ponedjeljak novi žrijeb u sjedištu UEFA-e, učestvuju dva bh. kluba!

U ponedjeljak, 19. jula u Nyonu su na programu dva nova žrijeba.

Prvo će biti održan žrijeb trećeg pretkola Lige prvaka, nakon toga žrijeb trećeg pretkola Europa lige, a poslije toga i žrijeb trećeg pretkola Konferencijske lige.

Bh. javnosti će svakako biti najzanimljiviji ovaj posljednji koji će početi u 14 sati. U njemu će učestvovati Velež i Borac.

Bh. prvak će se naći u žrijebu na stazi šampiona, dok će Mostarci biti postavljeni u glavnu stazu. Tada će saznati moguće rivale u trećem pretkolu.

Inače, da bi se našli u trećem pretkolu prvo moraju preskočiti drugu prepreku. Borac će igrati protiv prvaka Sjeverne Irske, Linfielda, dok Velež očekuje mnogo teži zadatak i duel protiv AEK-a iz grčke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi susreti drugog pretkola su na programu 22. jula. Velikan iz Platonove će gostovati u Belfastu, dok će Rođeni ponovo na stadionu Grbavica dočekati velikana iz Atine. Revanši su sedam dana kasnije.

Borac je automatski nakon ispadanja iz Lige prvaka od Cluja završio u drugom pretkolu, dok je Velež tu fazu kvalifikacija izborio sa dvije pobjede od po 2:1 nad Coleraineom.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rodjeni1985
Nije mala stvar odigrati utakmicu protiv velikana fudbala, s malo srece i dosta truda mozda izvuci i pozitivan rezultat, Grbavica ima da gori!!!! PRESTATI NECEMO NIKADA!!!!
12 0
Grohot
Prestati Necemo Nikada
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi