Asmir Begović dobio ponudu iz Premiershipa
Foto - EPA

Čeka se odluka Beniteza

Asmir Begović dobio ponudu iz Premiershipa

M. Šljivak

Bh. golman Asmir Begović (34) vjerovatno se vraća u engleski Premiership.

Iskusni čuvar mreže dobio je ponudu Evertona, a klub sa Goodison Parka je počeo razgovore sa Bournemouthom oko transfera nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Talksport tvrdi kako je Bournemouth spreman da Begovića pusti besplatno, a Everton je jedan od timova koji je pokazao interes za sjajnog golmana.

Everton je spreman Begoviću ponuditi dvogodišnji ugovor, a sada se čeka konačna odluka novog menadžera kluba Rafaela Beniteza.

Asmir bi na Goodisonu vjerovatno imao ulogu rezerve reprezentativnom golmanu Jordanu Pickfordu, a u timu je još portugalski čuvar mreže Joao Virginia.

Bournemouth je zbog ogromnog ugovora spreman Begovića pustiti besplatno, a za člana engleskog Championshipa ugovorom je vezan do juna naredne godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naš golman ponikao je u Portsmouthu, a u karijeri je još branio za La Louviere, Macclesfield, Yeovil Town, Ipswich, Stoke City, Chelsea i Qarabag. Za bh. reprezentaciju upisao je 63 nastupa.

Top Komentari

Eduard
A u Milanu nije bio?
4 0
user1599499530
Ovaj pikford stvarno nije ni za kurca mozda i najveca mana engleza
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi