Begović prošao ljekarske preglede, čeka se zvanična potvrda s Goodisona

Potpisuje dvogodišnji ugovor

Begović prošao ljekarske preglede, čeka se zvanična potvrda s Goodisona

E. Čaušević

Bh. golman Asmir Begović će svoju karijeru prema svemu sudeći nastaviti  u Evertonu.

Begović je prošle sezone bio odličan na golu Bournemoutha koji nije uspio na kraju kroz doigravanje da izbori povratak u najjači rang engleskog fudbala.

Bournemouth je počeo pripreme za novu sezonu, a među prvima na treningu pojavio se Begović, no čini se da bi bh. golman ovog ljeta mogao da ponovo promijeni sredinu.

Prije nekoliko dana pojavile su se špekulacije da bi se Begović mogao vratiti u Italiju, ali sada je jasno da od toga neće biti ništa.

Fabrizio Romano objavio je sinoć da se Begović nalazi na meti Evertona i kako stvari stoje karijeru će nastaviti u dresu kluba s Goodisona.

Romano je danas objavio nove informacije i otkrio je da je iskusni bh. golman već odradio ljekarske preglede i da se u narednim satima očekuje zvanična potvrda da je potpisao ugovor s Evertonom.

Begović će s Evertonom potpisati ugovor na dvije godine i kako stvari stoje bit će rezervna Jordanu Pickfordu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, treba istaći da bi Begović u Everton stigao kao slobodan igrač iz Bournemoutha.

Naš golman ponikao je u Portsmouthu, a u karijeri je još branio za La Louviere, Macclesfield, Yeovil Town, Ipswich, Stoke City, Chelsea i Qarabag. Za bh. reprezentaciju upisao je 63 nastupa.

Top Komentari

DeteVi
Samo naprijed majstore. Manje rada, bolja masaža, veća plata. Šta ćeš više
14 0
Dzematlija
Pored Pickforda bi mozda i mogao dobiti koju minutu. On je u repki engleske najslabija karika, mada je ipak svoj na svom. Ali i Bega je najbolji golman bio prosle sezone u Championshipu. Daleko od toga da je Bega *****a
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi