Fazlija o nastupu bh. streljačice: Nije ona kriva, već njen bolesno ambiciozni trener!

Đekanović razočarala jutros na Olimpijskim igrama

Fazlija o nastupu bh. streljačice: Nije ona kriva, već njen bolesno ambiciozni trener!

S. Mlaćo

Bh. streljačica Tatjana Đekanović završila je tek na 47. mjestu od 50 takmičarki na Olimpijskim igrama.

Radi se o disciplini 10m vazdušna puška, a sam njen odlazak na Olimpijske igre donio je dosta bure.

Očekivalo se da će ispred Đekanović biti Nedžad Džanković i Segmedina Bjelošević, koji su i imali bolje rezultate, no to se nije desilo i ona je otišla na zanimljivu 'avanturu'.

Sada je potpuno razočala, što je izazvalo mnoštvo negativnih komentara, ali i ismijavanje, s obzirom da su nje iza ostale tri takmičarke.

Legendarni Nedžad Fazlija se oglasio i otvoreno govorio o nastupu bh. streljačice. Za sve krivi jednog čovjeka.

"Kad su mene razapinjali, a pritom zaboravljajucći 6. mjesto osvojeno u Sidneju, niko me nije branio. Tatjana nije kriva. Svaki sportista želi najbolje. Ostvarila je rezultat u skladu sa trenutnom formom. Kriv je njen bolesno ambiciozni trener, koji je nije pripremio na najbolji način. Krivi su hirovi generalnog sekretara Saveza, manipulacije, obmane i laži o kvalifikacionom sistemu koje je plasirala Upravnom odboru Saveza, OK BIH i sportskoj javnosti, i predsjednik Saveza koji je to sve pustio. Još ću jednom ponoviti zlonamjerni ljudi su izbacili Nedžad 'nechko Džankovic iz kombinacija za Olimpijadu, a kasnije i Segmedina Bjelošević.
Tatjani gore pomenuti nisu napravili nikakvu uslugu, a njoj je sad najteže. I nije otisla po nacionalnom ključu, već zbog hirova i bolesnih ambicija pojedinaca.
Da je bilo boljih bilo je. Da nije trebala ići, nije.

Oglasi

[facebook]https://www.facebook.com/nedzad.fazlija/posts/10223592380331863[/facebook]

Da sad Tatjanu treba sahranjivati, nipošto. Krivci su na drugoj strani, dobro sakriveni od očiju i suda javnosti. Tatjani želim svu sreću u nastavku sportske karijere.
Bez obzira na sve, ne znam, nisam odgojen i ne mogu drugačije", napisao je Fazlija.

Predstavnica Bosne i Hercegovine tako je ostvarila mnogo slabiji rezultat nego što je to bio slučaj prije pet godina u Rio de Janeiru kada je bila 35. od 51 takmičarke.

Slabije od bh. predstavnice u Tokiju bile su samo Kanykei Kubanychbekova (Kirgistan), Tehani Egodawela (Šri Lanka) i predstavnica selekcije izbjeglica Luna Solomon.

Zlatnu medalju u ovoj disciplini osvojila je kineska takmičarka Qian Yang. Ona je ostvarila 251.8 bodova što je novi olimpijski rekord.

Na pobjedničkom postolju našle su se još Anastaciia Galishina (Ruski savez) i Nina Christen iz Švicarske.

Top Komentari

Erikdier21
I ti si se Fazlija na osnovu te 2000-te šlepao jos najmanje 10 godina a nizašta si bio
7 7
Domaci
Govori covjek,koji uz pomoc politike(SDP)gurao seba na par Olimpislkih igara ali i gurai svoje takmicare kao za olimpisku stipendiju ali i olimpijadu
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije