Izabrana 54 delegata Skupštine FK Željezničar

Odlučila komisija

Izabrana 54 delegata Skupštine FK Željezničar

A. Čaušević

FK Željezničar već neko vrijeme prolazi kroz težak period, ali uskoro bi moglo doći do zaokreta, barem kada je u pitanju klupsko rukovodstvo. 

Klub sa Grbavice je obavijestio javnost da je posebno formirana Komisija za izbog delegata Skupštiine završila svoj posao te da su izabrana 54 člana.

Iz Zvorničke 27 su poručili da će odabrani članovi u naredne četiri godine na najbolji način predvoditi Skupštinu višestrukog prvaka te da će uskoro biti objavljena i njihova imena.

Tačan datum sazivanja prve sjednice Skupštine još uvijek nije određen

"Komisija za izbor delegata u Skupštinu FK Željezničar, a u skladu s članom 31. Statuta FK Željezničar Sarajevo broj 118/2015 od 04.03.2015.godine i 125/2016 od 30.01.2016 godine, odabrala je delegate koji će u naredne četiri godine aktivno raditi u Skupštini Kluba.
Nakon što je prethodni saziv Skupštine FK Željezničar podnio ostavke i nakon što je to i formalno potvrđeno, odabrana je petočlana Komisija za izbor delegata, kako to predviđa Statut Kluba. Komisija je zatim objavila javni poziv za delegiranje članova Kluba, a poziv je bio otvoren do 20. jula 2021. godine.

Na adresu Kluba pristigao je veliki broj prijava što je pokazatelj da su članovi itekako motivisani i zainteresovani da svojim aktivnim radom pomognu da Željo što prije izađe iz krize i vrati se na pravi kolosijek.

Komisija je u toku prijave, te nakon okončanog javnog poziva održala skoro svakodnevne sastanke i sjednice, a potom je u skladu s Poslovnikom pristupila odabiru 54 delegata.

Sve prijave su studiozno pregledane i Komisija je odabrala 54 člana za koja smatra da će na najbolji mogući način predvoditi Skupštinu FK Željezničar u naredne četiri godine. Svi delegati su obaviješteni, a po ispunjavanju preostalih uslova (dostava uvjerenja/potvrde o nekažnjavanju) Klub će objaviti spisak delegata.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klub se zahvaljuje svim članovima koji su se prijavili, te obavještava članove koji nisu odabrani u saziv da će biti kontaktirani kako bi pomogli Klubu kroz druge mogućnosti.

Novoizabrani delegati su saglasni u jednom, a to je da će od sazivanja prve sjednice aktivno, svakodnevno, učestvovati u radu FK Željezničar. Na konstituirajućoj sjednici oformit će se radne grupe koje će kontinuirano održavati sastanke međusobno i s Upravnim ili Nadzornim odborom Kluba kako bi imali pravovremene informacije, upute i zadatke za bolje funkcionisanje najtrofejnijeg bh. kluba koji u narednom mjesecu obilježava 100 godina postojanja bez prestanka", saopštili su iz FK Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

brill
Ovi vazda biraju neke delegate
6 1
struja
Imal ko da javi Zelji da su komunistcka vremena prosla,,?.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi