Sarajevu se vraća Dupovac, za strance traje "trka s vremenom"

Bordo tim dočekuje Široki Brijeg

Sarajevu se vraća Dupovac, za strance traje "trka s vremenom"

A. Čaušević

Sarajevo je uvezalo tri pobjede i probilo se u sami vrh tabele sa 12 bodova poslije šest odigranih utakmica. 

Iako u protokolu za bh. standarde nema odličnih igrača stručni štab Bordo tima je uspio pronaći dobitnu formulu što je rezultiralo pobjedama nad Rudar Prijedorom, Radnikom i Slobodom.

Naredni ispit je u petak kada na stadionu Asim Ferhatović Hase u petak od 20 sati gostuje Široki Brijeg gdje će tražiti nastavak niza s maksimalnim učinkom.

Dobra vijest u Titovu 38b stigla je danas. Žalba na suspenziju Amera Dupovca od četiri utakmice neigranja je skraćena na tri, što znači da će iskusni štoper konkurisati za duel s Hercegovcima.

U Bordo taboru očekuju i pozitivne vijesti kada su u pitanju dozvole za fudbelere koji nemaju bh. pasoš čije bi eventualno prisustvo ekipu učinilo značajno snažnijom.

Prema informacijama do kojih smo uspjeli doći vodi se prava "trka s vremenom", sve bi trebalo biti gotovo u nekoliko narednih dana, te se ne isključuje mogućnost da stranci budu registrovani za susret.

Da bi imali pravo nastupa neophodno je da se za fudbalere koji ne posjeduju naše državljanstvo potrebna papirologija završe nakasnije u četvrtk, 26. augusta te budu pravoremeno uneseni u informacijoni sistem Comet.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećanja radi, fudbaleri koji trenutno u ekipi Sarajeva imaju status stranaca su: Matthias Fanimo, Mirko Oremuš, Darko Lazića, Vicko Ševelj i Krste Velkoski.

Inače, stručni štab osvajača Kupa BiH protiv Širokog Brijega zbog suspenzije neće moći računati na Halida Šabanovića.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Alpasinacxx
Kad se ovi igrači priključe mislim da će Sarajevo i Zrinjski biti najveći konkurenti za titulu.
12 0
Uranija
Vodi se trka sa novcem a ne sa vremenom… vremena ima na pretek a novce su ublehaši iz kluba trošili bez ikakvog plana, važno je bilo samo da se pojedinci ugrađuju u svaki ugovor
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi