Rivali iz Manchestera se bore za Ronalda, Pep: Cristiano će sam odlučiti

Počinje lov na jednog od najboljih igrača svijeta

Rivali iz Manchestera se bore za Ronalda, Pep: Cristiano će sam odlučiti

E. Škorić

Cristiano Ronaldo napustio je Torino i karijeru nastavlja u Manchesteru, ali u kojem klubu?

Posljednjih nekoliko dana City je uplovio u pregovore sa Juventusom nakon što je postalo izvjesno da Ronaldo želi da ode iz Torina. Stara dama traži oko 25-30 miliona eura za svog napadača s kojim ima još godinu dana ugovora, a jasno da Ronaldovu godišnju platu od 30 miliona eura rijetki mogu da preuzmu na sebe.

Prvo se mislilo da će PSG da nakon Lionela Messija potpiše i drugog najboljeg igrača svijeta, ali sada je sve izglednije da će portugalska zvijezda zaigrati u Manchesteru.

I trener Juventusa Max Allegri je na današnjoj press konferenciji potvrdio da je Ronaldo odlučio da ide i da neće igrati protiv Empolija u subotu navečer.

"Jučer sam razgovarao s Cristianom i rekao mi da nema namjeru ostati u Juventusu. Nisam razočaran jer je on napravio izbor i traži novi klub nakon tri godine ovdje. To je dio života. Zbog toga nije trenirao danas i neće igrati sutra protiv Empolija", rekao je Allegri na samom početku press konferencije.

U međuvremenu engleski mediji donose vijest da će Manchester United uraditi sve da 'ukrade' Cityju veliko pojačanje i da Ronalda vrati na Old Trafford.

Oglasi

Pepa Guaridolu, menadžera Cityja, pitali su o Ronaldu na današnjoj presici i on je rekao:

"Sve što mogu reći je da je sve moguće u ova 3-4 preostala dana prijelaznog roka. Što se Cristiana tiče, on će sam odlučiti gdje želi igrati, a malo igrača može samo birati gdje da igra. Hoće li pojačati naš napad? Mnogo je stvari koje su daleko", poručio je Guaridola.

Harry Kane je bio prva Guardiolina želja u napadu, ali je reprezentativac Engleske objavio da ostaje u Tottenhamu, pa Pep mora da pronađe alternativu u osam godina starijem golgeteru.

Odlukom da napušta Juventus, Ronaldo je iznenadio sve, pa i menadžera Uniteda Ole Gunnara Solskjaera.

"Nisam mislio da će Cristiano napustiti Juventus. I jutros i posljednjih dana se nagađalo o tome. Uvijek smo imali dobru komunikaciju. Znam da je i Bruno Fernandes razgovarao s njim i zna šta osjećamo prema njemu. Ako se ikada namjeravao maknuti Juventusa, zna da smo ovdje...", rekao je Solskjaer.

Može li Ronaldo na kraju završiti na Old Traffordu?

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Usredotočili smo se na igrače koje imamo, ne želimo previđe nagađati o Cristiano i onome što pišu novinari. Cristiano je legenda ovog kluba, ali ne znamo šta će na kraju biti", poručio je Norvežanin.

Do kraja prijelaznog roka ostala su još četiri dana i čini se da ćemo prisustvovati pravoj sapunici za kraj ovog ludog nogometnog ljeta.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Inter_tz
Cuj legenda uniteda
0 3
Chupomoting
E sad nema onih sto ce reci za United da trosi pare a dat ce mu United platu od 300-400 pa i 500k. Ko prati Romana zna da je City odustao od Ronalda barem po najboljem informeru za transfere.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi