Umjesto spektakla razočarenje: Nakon četiri sata bizaran kraj utrke na stazi Spa

"Vožena" Velika nagrada Belgije

Umjesto spektakla razočarenje: Nakon četiri sata bizaran kraj utrke na stazi Spa

A. Čaušević

Utrke na stazi Spa-Francorchamps u okviru Velike nagrade Belgije po pravilu donose spektakl koji je danas izostao i to zbog kiše. 

Početak utrke je bio zakazan za 15 sati, ali je zbog jake kiše strat pomjeran nekoliko puta pa na kraju tipičina trka uopšte nije ni odvezena.

Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja bolidi su u 18:17 izašli na stazu te odvezli dva kruga iza sigurnosnog vozila što je bilo neophodno da se mogu podijeliti bodovi.

Kompletna "predstava" je trajala oko četiri sata, a na kraju je pobjeda dodijeljenja Maxu Verstappenu koji je imao najbolju startnu poziciju. To je bilo po šesti put u historiji da su se bodovi podijelili.

Vozači u prvih deset su dobili po pola bodova. Tako je "pobjedniku" pripalo 12.5 bodova, drugoplasiranom Georgeu Russelu koji se po prvi put našao na pobjedničkom postolju 9 bodova, trećeplasiranom Lewisu Hamiltonu 7.5, itd.

Inače, Hamilton koji je vodeći u generalnom poretku vozača je bio itekako kivan na organizatore kazavši da je "sve u novcu".

"Sve je u novcu. Dva kruga su bila scenarij zbog novca. Sad će svi dobiti svoj novac, a mislim da bi ga trebali dobiti i gledatelji. Šteta je što se nismo mogli utrkivati sutra. Ovo danas nije bila utrka. Mislim da je danas povučen krivi potez", izjavio je Hamilton za Sky Sports.

Vozač Mercedesa ima 202.5 bodova, a Verstappen 199.5. Naredna utrka se vozi 5. septembra na stazi Zandvoort u okviru Velike nagrade Nizozemske.

Top Komentari

celikze
da nije opet na stranu Hamiltona….gdje su dezurni pljuvaci kako se samo u korist Mercedesa radi….
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi